MEB'den yeni adım: Yüz yüze eğitime katılacak özel öğrenciler için okuma yazma seti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 21 Eylül'de yüz yüze eğitime başlayacak anaokulu ve ilkokul 1'inci sınıf düzeyindeki özel gereksinimli öğrenciler için, okuma yazma sürecini eğlenceli hale getirerek, kolaylaştıracak 6 kitaplık bir set hazırladı.

MEB'den özel gereksinimli öğrencilere 'Ses Temelli Okuyorum Yazıyorum' seti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, salgın sürecinde 'Özelim Eğitimdeyim' adlı mobil uygulama ve e-kütüphane ile birbirinden farklı içeriklerin özel öğrenciler ve aileleriyle buluşturulduğu belirtilerek, 21 Eylül'de anaokulu ve ilkokul 1'inci sınıf düzeyindeki özel gereksinimli öğrenciler için yüz yüze eğitimde ilk ders zilinin çalacağı hatırlatıldı.

GÜNDEM
MEB'den yeni adım: Velilerle çevrim içi toplantılar yapılacak

BAKAN SELÇUK: 81 İLE GÖNDERİLDİ

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okuma yazma sürecindeki özel gereksinimli öğrencileri yakın ilgi ve özel materyallerle desteklemek için yeni kaynaklar sunduklarına işaret etti.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüz yüze ve uzaktan eğitim birlikte olacak

ÖĞRENME SÜRECİNDE YARDIMCI OLACAK

Ses Temelli Okuyorum Yazıyorum Okuma Yazma Seti, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin okuma yazma alanındaki el göz koordinasyonunu güçlendirme, görsel ve işitsel algı becerilerini geliştirme, okuduğunu/dinlediğini anlama, söyleneni yazma, bakarak yazma ve akıcı okumalarını sağlamak amacıyla hazırlandı.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan sete dijital olarak internet adresinden ve 'Özelim Eğitimdeyim' mobil uygulamasından da ulaşılabilecek.

GÜNDEM
Yarımşar saatlik 5 ders: Yeni eğitim öğretim yılına ilişkin tüm detaylar

GÜNDEM
Yüz yüze eğitim nasıl yapılacak: Şartlar neler, hangi sınıflarda yapılacak?

GÜNDEM
Okullar ne zaman açılacak? Detaylar belli oldu

GÜNDEM
Milli Eğitim Bakanı Selçuk eğitime ilişkin 3 not paylaştı ve uyardı