Meclis Başkanlığını bırakıyorum

TBMM Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, istifa tartışmalarına son noktayı koydu: Benim için Meclis Başkanlığı meselesi 18 Şubat tarihi itibarıyla tamamdır.

Yeni Şafak
Binali Yıldırım

TBMM Başkanı ve Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, adaylık müracaatının yapıldığı gün Meclis Başkanlığı görevini bırakacağını söyledi. CNN Türk yayınında soruları yanıtlayan Yıldırım, istifasının gündemde tutulmasının İstanbul’a bir faydası olmadığını kaydederek “Benim için Meclis Başkanlığı meselesi 18 Şubat tarihi itibarıyla tamamdır. Görevimi tamamlamış olacağım” şeklinde konuştu. Aday gösterildikten sonra ilk kez bir televizyon programına konuk olan Yıldırım, özetle şunları söyledi:

TARTIŞMALAR RAHATSIZ EDİCİ

40 YILDIR BÖYLE ÇALIŞTIK

(Cumhurbaşkanı Erdoğan’la adaylık konusunda görüş ayrılığı çıktığı iddiası) Cumhurbaşkanı ile benim aramda görüş ayrılığı olmaz. Anlaştığımız noktalar olur anlaşmadığımız noktalar olur. Ama karar verildikten sonra iş bitmiştir. 40 yıldır biz böyle çalıştık. Hizmeti ibadet bilirim. Milletim ne dediyse ben onu yaparım. Bundan sonra da elimizden geldiğince en güzel şekilde İstanbullular bize fırsat ve yetki verirse en güzel hizmeti yapacağız. Türkiye’nin her tarafında en güzel hizmeti yaptık.

İSTANBUL’A HİZMET ŞEREFTİR

KÜRTLERİN OYU ÇANTADA KEKLİK DEĞİL

(HDP’nin İstanbul’da aday çıkarmaması) Bizim açımızdan fark etmez. İster aday çıkarsınlar ister çıkarmasınlar. Biz bunlarla ilgilenmiyoruz. İstanbul Türkiye’nin özeti. İstanbul’da Türkiye’nin her tarafından vatandaşlarımız var. Biz bütün İstanbulluların desteğine talibiz. HDP’nin tavrı bellidir. Biz Millet İttifakını destekleyeceğiniz anlamını taşır. Kimse Kürtlerin oyunu çantada keklik görmesin, bunu seçimlerde de göreceğiz.”

GÜNDEM
Kullanıldık

GÜNDEM
İzmir kaosu