Mersin'de mülteci çocuğa şiddet: Şahıs gözaltına alındı

Mersin Mezitli'de ikamet eden Suriye asıllı 5 yaşındaki çocuğa şiddet uygulayan Nadir Kızılbulut, daha sonra diğer aile üyelerine saldırdı. Bir sitenin bahçesinde çocukların oyun esnasında yaşadığı tartışma sonrası olaya müdahale eden Kızılbulut’un 5 yaşındaki Abdullah El Khaldi’ye uyguladığı şiddet bir site sakini tarafından kaydedildi. Darp edilen mülteci çocuğun babası Oklah Faraj El Khaidi olay esnasında dışarıda olduğunu ve Mezitli Karakolu’na şikayetçi olmak için gittiğinde evine ve diğer aile bireylerine de aynı şahıs ve yakınları tarafından saldırıldığını belirtti. Saldırgan gelen tepkiler üzerine gözaltına alındı. Mağdur ailenin 'geri gönderme merkezine' gönderilmeyeceği belirtildi.

Yılmaz Bilgen
5 yaşındaki çocuğun uğradığı şiddet, bir site sakini tarafından saniye saniye kaydedildi.

Mersin Mezitli'de ikamet eden Suriye asıllı 5 yaşındaki çocuğa şiddet uygulayan Nadir Kızılbulut, daha sonra diğer aile üyelerine saldırdı. Consept Sitesi bahçesinde çocukların oyun esnasında yaşadığı tartışma sonrası olaya müdahale eden Kızılbulut’un 5 yaşındaki Abdullah El Khaldi’ye uyguladığı şiddet bir site sakini tarafından kaydedildi.

GÜNDEM
Mersin'de insanlıktan utandıran görüntüler: Suriyeli küçük çocuğu dövüp annesine hakaret etti

Mülteci aileye dönük taciz sonrası olaya müdahil olan Avukat Hibe Gökalp, elde edilen saldırı ve darp görüntülerine rağmen Suriye asıllı Ürdün vatandaşı aileye deport işlemi başlatıldığını söyledi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/10/06/12/29/resized_5c9d8-794265ca1.jpg

Site sakinlerinin büyük oranda mağdur aileye destek verdiğini kaydeden Hibe Gökalp, konu ile Mersin Valisi ve İl Emniyet Müdürünün de ilgilendiğini anlattı.

Biz herhangi bir yanlış yapmadık

Olay esnasında apartman dışında olduğunu söyleyen Suriye asıllı Oklah Faraj, Mezitli Karakolu’nda verdiği ifade söz konusu şahıstan şikayetçi olduğunu belirtti.

Yeni Şafak'ın ulaştığı ifade tutanağında mağdur babanın yaşadıklarını şöyle anlattı:

Yeniden gözaltına alındı

Mersin'de 5 yaşındaki Suriyeli çocuğa ve ailesine şiddet uygulayan şahıs tekrar gözaltına alınırken, mağdur ailenin 'geri gönderme merkezine' gönderilmeyeceği belirtildi.