MİT'ten MOSSAD'a bir darbe daha: Para karşılığı bilgi satan yedi kişi gözaltına alındı

MİT ve İstanbul Emniyeti tarafından İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda MOSSAD'a dolaylı yoldan bilgi sattığı tespit edilen 7 kişi gözaltına alındı.

Pınar Görgü
Foto: Arşiv

İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda, MOSSAD'a dolaylı yoldan bilgi sattığı tespit edilen 7 şüpheli gözaltına alındı.

Casusluk ağı çökertildi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre; MİT, İsrail istihbarat servisi MOSSAD'ın, Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettiğini saptadı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamda, MOSSAD ile bağlantılı 9 kişi tespit edildi. Öğrendikleri bilgileri özel dedektifler aracılığıyla para karşılığı MOSSAD'a sattığı belirlenen 9 kişinin yakalanması için İstanbul ve İzmir'de MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen ortak operasyonda 7 şüpheli yakalandı. Firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

İlk operasyon değil

Güvenlik kaynakları; operasyonun MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik ilk operasyon olmadığını, Aralık 2022'de düzenlenen operasyonda 68 kişi hakkında işlem yapıldığını açıkladı.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT Başkanı Kalın'ı kabul etti

GÜNDEM
İran dört Mossad ajanını idam etti

GÜNDEM
Diyarbakır'da teröristlere ait mağarada çok sayıda mühimmat ele geçirildi

GÜNDEM
MSB'den F-16 açıklaması: Herhangi bir şarta bağlı değil