Oda TV'nin yeni yalanı

Oda TV adlı internet sitesi, Yeni Şafak'la ilgili yalan haberlerine bir yenisini daha ekledi. Site ne gazetemize ne de yazara sorma gereği duymadan gazetemizin Pazar ekinde yayımlanan Harun Tokak'a ait "Son Sultan" yazısına sansür uygulandığını iddia etti. Yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmadı ve Harun Tokak Oda TV'ye verdiği cevapta 6 yıl boyunca yazdığı Yeni Şafak Pazar ekinde yazılarına hiç müdahale edilmediğini ve söz konusu yazıya da gazetede yayınlandıktan sonra kitabı için kendisinin ilaveler yaptığını söyledi.

İstihbarat Servisi
Oda TV'nin yeni yalanı

Oda TV adlı internet sitesi, Yeni Şafak'la ilgili yalan haberlerine bir yenisini daha ekledi. Site ne gazetemize ne de yazara sorma gereği duymadan tamamen uydurma bir gerekçeyle 8 Nisan 2012 tarihli gazetemizin Pazar ekinde yayımlanan Harun Tokak'a ait "Son Sultan" yazısında gazetemiz tarafından sansür uygulandığını iddia etti. Harun Tokak ise siteye verdiği cevapta 6 yıl boyunca yazdığı Yeni Şafak Pazar ekinde yazılarına hiç müdahale edilmediğini ve söz konusu yazıya da gazetede yayınlandıktan sonra kitabı için kendisinin ilaveler yaptığını söyledi.

Oda TV'nin internet sitesinde "Cemaat yazarına sansür" başlığıyla verilen haber sitede "Yeni Şafak gazetesinde pazar günleri yazan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı eski başkanı Harun Tokak'ın gazete tarafından sansürlendiği ortaya çıktı. Sansürlenen bölümün Rumeli Demiryolları Şirketi''nin Çatalca''daki âmiri Musevi asıllı yurttaşın Osmanlı Hanedanı'na yardım ettiği bölüm olması dikkat çekti. Sansür, İsrail'de yaşayan Türk asıllı Yahudiler'in kurduğu Hasturktv sitesinin tokak'ın yazısının tamamını yayınlamasıyla ortaya çıktı" ifadeleriyle yer aldı.

Sansürlendiği iddia edilen bölümü de yayınlayan siteye cevabı ise o dönem Pazar Eki Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Yeni Şafak İstihbarat Şefi Recep Yeter verdi. "Harun Tokak'ın gönderdiği yazı hiçbir ekleme çıkarmaya tabi tutulmadan sayfalarımızda yer almıştır" diyen Yeter, Tokak'ın Son Sultan başlıklı yazısındaki Hasturktv'de yer alan bölümlerinin Tokak tarafından yayınlanan ve Pazar ekindeki yazılarının genişletilmiş versiyonundan oluşan kitapta yer aldığını söyledi. Yeter "Sayın Tokak tarafından gazeteye gönderilen yazı olduğu gibi yayınlanmıştır. Gazeteye gönderilen yazıda söz konusu bölüm bulunmamaktadır. Gazetecilik yaptığını iddia eden bu sitenin editörleri Tokak'a ya da bana bir telefon açma becerisini gösterse işin doğrusunu öğrenirlerdi. Bu yapılmadığına göre habern amacının çamur atmak ve fitne çıkarmak olduğu görülüyor" dedi.

Harun Tokak ise Oda Tv'ye aşağıdaki yazıyla cevap verdi: "2006'dan itibaren 6 yıl boyunca gazetemiz Yeni Şafakta pazar yazıları yazdım. Hiç bir yazımın sansüre tabi tutulduğuna şahit olmadım. Takdir edersiniz ki yazılar kitap olurken yeniden gözden geçirilir ve ilaveler çıkarmalar yapılır. Oda Tv'nin Hastürk'ten alıntı yaparak yayınladığı yazı yakında çıkacak olan kitaptaki bir yazıdan alıntılanmıştır. Binaenaleyh kitabın tashihi sırasında ulaştığım ve çok da hoşuma giden bir bilgiyi ilave etmem, gazetedeki yazıya sansür uygulanmış gibi anlaşılmışsa da bu doğru değildir."