Ramazan ayının son cuma namazı Kocatepe Camisi'nde kılındı

Ramazanın son cuma namazı, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin tarafından Kocatepe Camisi'nde kıldırıldı. Şahin, ‘Bir Ömrü Ramazan Gibi Yaşamak’ başlıklı hutbe irad etti.

Osman Şahin

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle temsili kılınan namaz öncesi "Bir Ömrü Ramazan Gibi Yaşamak" başlıklı hutbeyi irat eden Şahin, ramazanın bereketi, esenliği ve rahmetiyle bir ay boyunca müminleri kuşattığını bildirdi.

Ramazanda kazanılan güzelliklerin ömür boyu muhafaza edilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

GÜNDEM
Bu bayram evdeyiz: Cumhurbaşkanı Erdoğan bayramdan, camilerin açılışına kadar çok sayıda konuya açıklık getirdi

Ramazan'ın "Kur'an ayı" olduğunu vurgulayan Şahin, ramazan sonrasında da Kur'an-ı Kerim okumaya ve öğrettiği değerleri bir ömür yaşaya, yaşatmaya gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Şahin, "Bir ay boyunca tuttuğumuz oruçla irade eğitimi ve sabır imtihanından geçtik." ifadesini kullandı.

Orucun nefis terbiyesi anlamına geldiğine işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

Ramazan boyunca hayırseverlerin ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduğunu bildiren Şahin, "Her iyilik bir sadakadır" hadisini hatırlattı.

Şahin, ramazan sonrasında da bu paylaşımın devamının önemine dikkati çekerek, "İnfak anlayışıyla güzide vatanımızın dört bucağından, yedi kıtaya uzanan gönül köprüleri kuralım. Şu fani dünyada yaptığımız iyiliklerle kubbede hoş bir sada bırakalım." dedi.

"Bu yakınlığı kaybetmeyelim"

Hafız Osman Şahin, ramazanda manevi duyguların yoğunlaştığını, ibadetlerin, hayır hasenatın arttığını söyledi.

Ancak "kulluk vazifesi"nin sadece ramazanla sınırlı olmadığını, bu sorumluluğun bir ömür devam ettiğini belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı: