Savcı'nın FETÖ itiraflarına Büyükanıt'tan ilk yanıt

Umut Kitabevi'ne 2005'te düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin iddianameyi hazırlayan Savcı Ferhat Sarıkaya, Yaşar Büyükanıt'ın dosyaya dahil edilme sürecine dair gün yüzüne çıkan korkunç gerçekleri itiraf etti. Sarıkaya'nın itiraflarına Büyükanıt'tan ilk değerlendirme geldi. İtiraflara ilişkin inceleme başlattığını açıklayan Büyükanıt, gerçeklerin ortaya çıktığına işaret etti.

Yeni Şafak

Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Şemdinli olaylarına ilişkin “çete kurmakla" suçlayan ve hakkında dosya hazırlayan dönemin Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen cemaati soruşturmasını yürüten savcı Serdar Coşkun'a giderek çarpıcı itiraflarda bulundu.

Halen Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan ve tanık olarak ifadesi alınan Sarıkaya, Şemdinli iddianamesinin içerisine Yaşar Büyükanıt'ın adının cemaatçi hâkim ve polis şefinin yardımıyla eklediğini anlattı. Sarıkaya, darbe girişimi sonrasında tutuklanan Yargıtay üyesi İlhan Kaya'nın kendisine Hoca Efendi'nin, “böyle bir kahraman çıkmış, kendisine ve ailesine ölünceye kadar bakılacak, bu da size bir vasiyetimdir" dediğini söyledi.

GÜNDEM
Savcı Ferhat Sarıkaya'dan FETÖ itirafları

"İtirafları avukatlarımla inceliyoruz"

Yaşar Büyükanıt'tan Savcı Sarıkaya'nın itiraflarına yanıt geldi. Hürriyet'ten Fikret Bila'ya konuşan Büyükanıt, gelişmeleri takip ettiğini ve gerekli işlemleri başlattığını açıkladı.

Büyükanıt'ın açıklaması şöyle;

"Maalesef yıllarca asılsız iddialarla yıpratıldım. Şahsımda TSK'nın manevi şahsiyetini zedelemeye yönelik iftiralarla ilgili gerçeklerin ortaya çıkması beni mutlu etti.

Hem şahsım hem aile bireylerime dönük asılsız iddialardan duyduğum üzüntüyü size tekrar vurgulamak isterim. Ailece duyduğumuz üzüntü çok büyüktür.

Şöyle bir söz vardır; hak er ya da geç yerini bulur. Bu olayda olduğu gibi. Ve bir söz daha vardır; gerçek er ya da geç ortaya çıkar. Bu itirafları avukatlarımla inceliyoruz. Tabii ki yasal haklarımı kullanacağım."