MGK'da gündem Rusya-Ukrayna savaşı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki MGK toplantısında Rusya-Ukrayna krizi başta olmak üzere birçok konu ele alındı. Toplantı sonrası yayımlanan bildiride Ukrayna'da devam eden savaş hakkında kalıcı çözüm çabalarının artırılması ihtiyacı vurgulandı.

Arşiv

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Bildirisi'nde, Türkiye'nin Karadeniz'de barış ve istikrarın idamesi için Montrö'nün uygulanması yanında arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık çabalarını sürdüreceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan MGK toplantısının ardından bildiri yayımlandı.

Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasındaki son gelişmelerin tüm boyutlarıyla ele alındığı aktarılan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"ÇABALARIN ARTIRILMASINA YÖNELİK İHTİYAÇ DUYULUYOR"

Türkiye'nin Karadeniz'de barış ve istikrarın idamesi için Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin titizlikle uygulanması da dahil olmak üzere sorumluluklarının gereğini yerine getirmesinin yanında arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık faaliyetlerini sürdüreceği belirtilmiştir."

"IRAK'TAKİ MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK"

Irak'taki siyasi süreçlerin, ülkedeki istikrarı pekiştirecek şekilde ilerletilmesi temennisinin dile getirildiği aktarılan bildiride şunlar kaydedildi:

Libya'da büyük fedakarlıklarla tesis edilen sükunetin, Libya halkının huzur ve refaha kavuşması için önemli bir kazanım ve fırsat olduğu değerlendirilmiş, yeni çatışmalara sebebiyet verebilecek adımlardan kaçınılması, kalıcı barış ve istikrarın tesisi için demokratik süreçlerin meşruiyet zemininde işletilmesi çağrısında bulunulmuştur.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ukrayna krizi yorumu: Türkiye’nin yıldızı yükselişe geçti

DÜNYA
Türkiye Ukrayna ile Rusya arasında diplomasi alanında çok şey yaptı