Terör örgütü PYD/PKK Türkiye'deki sivilleri vurdu: Biri bebek ikisi çocuk 6 kişi şehit oldu

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyle birlikte Suriye tarafındaki teröristler Türkiye'deki sivil yerleşim alanlarını hedef alıyor. Akçakale, Ceylanpınar ve Nusaybin'de 6 kişi şehit oldu, 68 kişi yaralandı. Öte yandan Akçakale'ye teröristler tarafından atılan havan mermisiyle bir bebek şehit düştü. Nusaybin'de ise 2 çocuk hain teröristler tarafından şehit edildi.

Teröristler, yerleşim bölgelerini vuruyor.

Fırat’ın doğusuna yönelik düzenlenen Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasının ardından Teröristler tarafından Akçakale, Ceylanpınar ve Nusaybin'e saldırılar yapıldı biri bebek ikisi çocuk 6 kişi şehit oldu 68 kişi yaralandı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/10/10/05/15/resized_6c8f1-6b03cc0036179910.jpg

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Akçakale’de masum sivilleri katleden PKK/PYD-YPG’li teröristler ve mevzileri tespit edilerek ateş destek vasıtalarıyla imha edildi" denildi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/10/10/05/17/resized_cd488-439dab4e36179912.jpg

Şanlıurfa Valiliği: 2 şehidimiz var

Şanlıurfa Valiliği saldırılara ilişkin, "Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır" açıklamasında bulundu.

Nusaybin'de bir anne ve iki çocuğu şehit düştü

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sivil yerleşim yerlerine havan mermileriyle yapılan saldırılarda bir anne ve 2 çocuğu şehit düştü, 24 kişi yaralandı.

GÜNDEM
Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Şanlıurfa'da 4 ilçede eğitime 2 gün ara verildi

GÜNDEM
Terör örgütü YPG/PKK Ceylanpınar'daki sivillere saldırdı: 6 yaralı

DÜNYA
YPG/PKK'lı teröristler tarafından ateşlenen uçaksavar mermileri Ceylanpınar'da 3 eve isabet etti: 2 yaralı