Yanımızda olun

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutarak partinin il başkanlığı önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri diğer annelere seslendi: Bizi yalnız bırakmasınlar bizim gibi nice analar var, hepsi çıkıp gelsinler artık, güçlerini toplasınlar, korkmasınlar kimseden. Onlara da çıkıp gelsinler ve yanımızda olsunlar.

Haber Merkezi
Diyarbakır anneleri, 24 gündür evlatlarına kavuşmak için nöbet tutuyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutarak partinin il başkanlığı önüne gelen Diyarbakır annelerinin, başlattığı oturma eyleminde 24’üncü gün geride kaldı. Oturma eylemi yapan ailelerin sayısı, 5 yıl önce Batman’da kaybolan oğlu Azat Çak (23) için Batman’dan gelen Zehra Çak (45) ile birlikte 46 oldu.

OĞLUM NE OLURSUN DÖN GEL

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/09/27/02/51/resized_43463-58b2c0e6bingol.jpg

2014 yılında 14 yaşında kaçırılan Tuncay Bingöl’ün annesi Fatma Bingöl, diğer annelere çağrıda bulunarak HDP il binası önüne davet etti. Bingöl, şunları söyledi: “İstanbul’da oturuyorum, 2014’te benim oğlum gitti. Onu burada bekliyorum, ölünceye kadar da bekleyeceğim. Ben ona sesleniyorum, oğlum ben seni çok özledim, ne olursun dön gel artık. Bizi bu azaptan kurtar, ben seni çok seviyorum. Her zaman kucağım ve kapım açık.”

KORKMASINLAR KİMSEDEN

“Evlatlarımız için başımızı koyduk bu yola, asla vaz geçmeyeceğiz evlatlarımızı götüren insanlara bırakmayacağız. 24. gün sonuna kadar buradayım evlatlarımı almadan gitmeyeceğim. Bizi yalnız bırakmasınlar, bizim gibi nice analar var, hepsi çıkıp gelsinler artık, güçlerini toplasınlar, korkmasınlar kimseden. Biz kimsenin kapısında dilenmeye ve ekmek istemeye gelmedik, biz ciğerimizi istemeye geldik. Onlara da çıkıp gelsinler ve yanımızda olsunlar” dedi.

KALEM TUTAN ELLER NEDEN SİLAH TUTUYOR?

Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü 3’üncü sınıftayken geçen sene kaybolan Özgür Ödümlü’nün ablası Özlem Yıldız ise kardeşine kavuşmak umuduyla Ordu’dan geldiğini anlattı. Yıldız şöyle dedi: “Şu an kalem tutan eller neden silah tutuyor? HDP’liler kardeşimi götürmüşler. Bir sene sonra öğretmen olacaktı.”

Kızımdan tek hatıra bu

Tunceli’den gelen Memur- Sen Başkanı Bülent Kar ve üyelerinin ziyaretinde duygusal anlar yaşandı. İstanbul Esenyurt’ta, 2014’te tekstil fabrikasında çalışırken, kaybolan ve terör örgütü PKK’nın kaçırdığını iddia ettiği kızı Yasemin (21) için oturma eyleminde olan Yıldız Ballı, kızından geriye kalan gömleğiyle kameralar karşısına çıktı. Ballı, “Kızımdan tek hatıra bu gömlek kaldı. Kızımın kokusu var bunda. Vicdanlı olan bunu anlar, vicdanı olmayan anlamaz. Ben bunu yastık diye kullanıyorum. Ben Yasemin’e gelinlik giydirmek istiyorum” dedi.

GÜNDEM
Türkiye evlat nöbetinde