Yeni anayasa en güzel 2023 hediyesi olacak

Meclis, 2,5 aylık aranın ardından yeniden mesaiye başladı. Bando eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa mesajı verdi. Meclis’teki uzlaşmayla hazırlanacak yeni anayasanın, millete verilecek en güzel 2023 hediyesi olacağını belirten Erdoğan, tüm partilerden anayasa tekliflerini paylaşmalarını istedi.

Osman Özgan Nur Banu Aras Kıymet Sezer
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’in 27’nci Dönem 5’inci Yasama Yılı’nın açılışı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerine hitap etti.

OĞUZHAN ASİLTÜRK MESAJI

Erdoğan, Milli Mücadele’nin öncüsü ve bilfiil yürütücüsü olan Meclis’in kuruluşundan itibaren milletvekili sıfatıyla ülkeye, millete hizmet eden tüm mensuplarını tazimle yadettiğini söyledi. Erdoğan, diye konuştu. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölünerek büyüyemeyiz parçalanarak güçlenemeyiz

ANAYASA TEKLİFLERİNİZİ PAYLAŞIN

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/10/02/01/57/resized_1c33c-ac646416erdogan.jpg

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fiyatları keyfi bir şekilde belirleyen firmaların üzerine gideceğiz

TÜRKİYE’YE KİNİ UNUTMAYACAĞIZ

30 yıldır işgal altında olan Azerbaycan toprakları ve Karabağ özgürlüğüne kavuştu. Biz de ziyaret ederek sevinçlerine ortak olduk. İşgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesi veren bir ülkeye ve onu destekleyen Türkiye’ye yönelik buram buram kin ve nefret kokan tutumları asla unutmayacağız. Biz kardeşliğin, dostluğun yoldaşlığın kadrini kıymetini bilen bir ülkeyiz.

DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Merkez Bankası rezervimiz 122 milyar dolar seviyesine ulaştı

MÜLTECİ SORUNU

Artık 10’uncu yılını geride bıraktığımız Suriye krizinde, uluslararası toplumun ne kadar aciz olduğunu gördük. Türkiye tek başına 4 milyon mazluma kollarını açarken, birkaç bin mülteci karşısında paniğe kapılan, insanlıktan uzak davranışlar sergileyenler oldu. Bu insanlık dışı tutumun sahipleri BM sözleşmelerini de çiğnemektedirler. Akdeniz’in karanlık sularında her yıl kaç bin kişinin hayatını kaybettiğinin istatistiği dahi tutulamıyor. Avrupa’da kaybolan on binlerce çocuğun akıbeti hala meçhul.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adına Kürt sorunu denen meseleyi biz çözdük

ESED’İ DESTEKLİYORLAR

BAŞKA TÜRKİYE YOK

Türkiye, bölgesinde ve dünyada hak ettiği yere gelmesini sağlayacak bir vizyon belirlemiştir. 2023 hedefleri, bu vizyonun ilk durağı olacaktır. Artık siyasi olmaktan çıkıp milli hedefler haline dönüşen bu vizyonu, Meclisimizden başlayarak hiçbir ayrım gözetmeksizin, ülkemizin tüm fertleriyle hep birlikte sahiplenmeliyiz. Çünkü hiçbirimiz için başka Türkiye yok. Hiçbirimiz için başka vatan yok. Hiçbirimiz için başka devlet yok. Hiçbirimiz için başka gelecek yok.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni anayasa milletimize vereceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır

REZERV 122 MİLYAR DOLAR

FİYATLARDA KEYFİLİK UYARISI

Gıda tarafında, gerek kuraklık, gerekse artan girdi maliyetlerinin etkisini azaltacak tedbirler alıyoruz. Bunlardan biri de fahiş artışları anında tespit edip müdahaleye imkan sağlayacak Erken Uyarı Sistemi’dir. Rekabet politikalarımızı da mercek altına aldık. Rekabeti bozan, piyasadaki hakim durumunu kötüye kullanan ve fiyatları keyfi bir şekilde belirleyen firmaların üzerine kararlılıkla gideceğiz.

Kürt sorununu çözdük

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/10/02/01/56/resized_f1328-cd2cb029fotografustu.jpg

CHP ve HDP’den saygısızlık