Sahih hadisler için tarihe geçecek bir proje: Hadis veritabanı

100'e yakın akademisyenle çalışılmış program, internet kullanıcılarının yararlanması için 6 yıl üzerinde titizliğe riayet ederek hazırlanmış 'Hadis veritabanı' açıldı. 280 binin üzerinde hadis rivayeti, 36 bini üstünde 'Hadis'lerin hepsi yeniden tercüme edilmiş. Peki, Efendimizden kalan bu mirasa sahip çıkan proje nasıl bir proje? Kendilerine bir kütüphane oluşturabilecekleri özel bir kullanımı da olan ve içerisinde daha birçok güzel çalışma barındıran projenin 'Tamamı' nedir? Gelin birlikte bakalım.

Hadis veritabanı açıldı.

Meridyen Derneği Hadis ve Siyer Araştırmaları Merkezince yürütülen Hadis Veritabanı sistemi açıldı. Hadis veritabanı'nın açılış töreninde yapılan açıklamada;

"Prof. Dr. Yavuz Ünal hocanın başkanlığında Türkiye'nin her yerinden 100'e yakın akademisyenle çalışılmış bir program. 33 temel kaynağın yani İslam klasik hadis literatürlerinin tamamının 267 bin rivayetin taranabileceği bir yapı olacak. Hadislerin hepsinin yeniden tercüme edildiği bir proje. Efendimizden kalan bu mirasa sahip çıkmamız lazım. O nedenle hadislerin Türkçeye tercümesi çok kıymetli. Akademisyenler için de kendilerine dosyalar açabilecekleri, özel çalışma dosyası oluşturabilecekleri, kendilerine bir kütüphane oluşturabilecekleri özel bir kullanımı var. İlerleyen süreçte buradaki hadisleri İngilizceye de çevirebiliriz. Hayallerimiz var, çünkü İslam'ın vahyin ilk muhatabı ve ilk uygulayıcısı Peygamber Efendimiz. Biz onun hayatını ne kadar doğru anlar ve uygularsak istikametimiz de o kadar doğru olacaktır." açıklamalarında bulunmuştu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/30/05/13/resized_2cd73-2bc76ecahadisveritabanc4b1anasayfayap.jpg

Her biri alanında uzman onlarca ismin 6 yıl süren çalışmaları sonucu ortaya çıkan Hadis Veritabanı Projesi kullanıma açıldı.

Hadis alanında çalışan araştırmacı ve akademisyenlerin yanı sıra alana ilgi duyan tüm internet kullanıcılarının istifade etmesi amacıyla hayata geçirilen projeyle ihtiyacını gidermek amaçlanıyor.

HADİSLERİN SİHHATİ SORGULANACAK

Projenin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Yavuz Ünal yaptığı açıklamada: ifadelerini kullandı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/30/05/06/resized_690f1-552f3056hadis2cravivekitapsayc4b1sc4b1.jpg

"

ÖZGÜN
Taha Suresi'nin faziletleri