Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: Kim ne kadar kredi alacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzakta eğitim-öğretim gören üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlayacaklarını, esnaflar için de 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla kredi kampanyası başlattıklarını söyledi. İşyeri edinme ya da işyeri yenileme kredisi almak isteyenler, 1.5 milyon TL’ye kadar, 10 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli kredi kullanabilecek. Sıfır taşıt almak isteyenlere de yine 1.5 milyon TL’ye kadar, 7 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizle kredi verilecek. Peki kim ne kadar kredi alacak, hangi esnafa ne kadar kredi verilecek? Esnaf kredisi başvuru şartları neler? İşte detaylar.

Esnaf kredi desteği faiz oranı kaç, limit ne kadar?

Binlerce esnafa nefes aldıracak müjdeyi Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Esnaf ve sanatkarlara müjdesi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, her dönemde olduğu gibi salgın ve savaş şartlarının neden olduğu zorlu süreçte de esnaf ve sanatkarların yanında olduklarını, olmayı sürdürdüklerini söyledi.

Esnaf ne kadar kredi kullanacak?

"Geçtiğimiz yılın mart ayında başlattığımız kadın girişimci kredisinden 140 bin kadınımız yararlanarak, 17 milyar liranın üzerinde bir kaynak kullanmıştır. Gençlerimiz için çeşitli isimler altında başlattığımız girişimci kredilerinden 52 bin kişi 10 milyar liralık kaynağa ulaşarak yararlanmıştır. Şimdi de cumhuriyetimizin 100. yılına atıfla başlattığımız yeni bir kredi destek paketiyle esnaf ve sanatkarlarımızın huzurundayız. Genç girişimcilerin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken, yaş sınırını da 30'dan 35'e çıkartıyoruz.

Esnaf kredi desteği faiz oranı kaç, limit ne kadar?

Hangi esnafa ne kadar kredi verilecek?

ÖTV sıfırlanacak mı?

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “100 milyarlık nefes kredisi önemli bir miktar, özellikle de borcu olup da kredi alamayan esnafın önü açılacak. Şimdi gözümüz Meclis’e getirilecek olan perakende yasasında ve işyeri kiralarımızın konutlarda olduğu gibi yüzde 25 ile sınırlandırılması ile ticari araçlarda ÖTV’nin bir kereye mahsus sıfırlanması müjdesinde” dedi.

Esnaf kredisini kimler kullanacak?

ÖZGÜN
TOKİ hangi ilde arsa satışı olduğunu açıkladı: İl il arsa yerleri