Adana kebabı kanseri önlüyor

Kebabın profesyonelce hazırlanması ve Adana usulünce tüketilmesinin kanseri önlediği bildirildi. Kebabı sağlıklı tüketmenin en önemli koşullarından birisinin pişirme tekniği olduğunu ifade eden uzmanlar, kebabı kömür ateşine çok yakın pişirerek tüketmeyin uyarısında bulundu.

Yeni Şafak
Kebabın Adana usulünce tüketilmesinin kanseri önleyici faydası olduğu bildirildi.

İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, damak tadına düşkün herkesin vazgeçilmezi olan kebabın profesyonelce hazırlanması ve Adana usulünde tüketilmesi halinde kanseri önleyici faydalarının olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Gümürdülü, yanlış pişirme teknikleri ve bunun neden olabileceği sağlık sorunlarına dikkati çekti.

Pişirirken yakmayın

Kebabın lezzet harikası bir gıda olduğunu ancak, hazırlanmasının mutlaka ehil ellerce yapılması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Gümürdülü, şunları söyledi:

Kebabı Adana usulü tüketin

Prof. Dr. Gümürdülü, “Eğer kebabı kendiniz pişirmiyorsanız markalaşmış restoranları tercih edin, yani rast gele yerlerden kebap yemeyin” uyarısında bulunurken, tüketim şekli ile ilgili de “Adana usulü olmalı” tavsiyesinde bulundu. Gümürdülü, Adana dışındaki başka kentlerde kebabın yanına bulgur pilavı ilave edildiğini vurgulayarak, “Oysa Adana usulü kebabın olmazsa olmazı soğan, domates, biber, turp ve başta maydanoz olmak üzere diğer yeşillikler, salata ve süzme yoğurt gibi diğer gıdalardır. Bunların her biri de ayrı bir kanser savaşçısıdır” dedi.

İşte Adana usulü kebabın faydaları

Prof. Dr. Gümürdülü, çağımızın vebası olan kanser hastalıklarını önlemede tüketilen gıdaların öneminin büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, bu gıdalardan kebap yanında tüketilenlerin faydalarına vurgu yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü:

HAYAT
İdeal kiloyu anlamanın yolu

HAYAT
Hareketsizlik beynimize daha cazip geliyor

HAYAT
Ödeme karşı 7 etkin öneri

HAYAT
Prostat kanserinde erken tanı çok önemli