DSÖ'den çarpıcı açıklama: Sri Lanka ve Maldivler kızamık ve kızamıkçığın yok edildiği ilk iki ülke oldu

Dünya Sağlık Örgütü, Güneydoğu Asya'da 11 ülkede Eylül 2019'da, 2023 yılına kadar kızamık ve kızamıkçıkların ortadan kaldırılması için hedef olarak belirlediği iki ülke olan Sri Lanka ve Maldivler kızamık ve kızamıkçığın yok edildiğini açıkladı.

Arşiv

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Sri Lanka ve Maldivler'in, Güneydoğu Asya bölgesinde hem kızamık hem de kızamıkçık hastalığının yok edildiği ilk iki ülke olduğunu duyurdu.

DSÖ'den yapılan açıklamada, bölgedeki ülkelerin çocukları aşılamaya devam etme çabalarına övgüde bulunularak, son yıllarda tüm ülkelerin rutin bağışıklık kazandırma (immunizasyon) programları çerçevesinde iki doz kızamık aşısı ve en az bir doz kızamıkçık aşısı uyguladığı belirtildi.

500 MİLYON ÇOCUK AŞI OLDU

Açıklamada, 2017'den bu yana, bölgede yaklaşık 500 milyon çocuğun daha kızamık ve kızamıkçık hastalığına karşı aşı olduğu aktarıldı.

DSÖ Güneydoğu Asya Bölge Direktörü Poonam Khetrapal Singh, dünyanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile boğuştuğu bir dönemde, "bu durumun, hastalıklarla mücadelede cesaret verici olduğunu ve ortak çabaların önemini gösterdiğini" ifade etti.

KORONAVİRÜS
Dünya genelinde ağır koronavirüs bilançosu: Virüs tespit edilen kişi sayısı 11 milyon 964 bini geçti

Maldivler'de son endemik kızamık vakası 2009'da, kızamıkçık vakası ise 2015'te görülürken, Sri Lanka'da son endemik kızamık vakası 2016'da, kızamıkçık vakası ise Mart 2017'de kaydedilmişti.

DSÖ, Butan, Doğu Timor ve Kuzey Kore'nin kızamık hastalığının ortadan kaldırılmasında başarılı olduğunu belirtmişti.

KORONAVİRÜS
ABD koronavirüsü bitiren spreye onay verdi

KORONAVİRÜS
Koronavirüse yalananan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, DSÖ’ye rağmen sıtma ilacı kullanıyor

HAYAT
Koronavirüsten sonra yeni kabus beyin yiyen amip: Türkiye'de de var

KORONAVİRÜS
Koronavirüsten son 24 saatte Brezilya'da bin 254, Meksika'da 895, Hindistan'da 482 kişi öldü