Emine Erdoğan: Kadın zekasının dünyayı fethedeceğine inanıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler Markalar Derneği tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir etkinliğe katıldı. Program sırasında konuşma yapan Emine Erdoğan, "Kadın zekasının dünyayı fethedeceğine inanıyorum" dedi.

Yeni Şafak
Emine Erdoğan, kadınların önemini hakkında açıklama yaptı.

‘Perakendede Kadının Gücü’ Zirvesinde konuşan Emine Erdoğan, “Güçlü ekonomi sadece kişisel hazların tatmini için değil insanlığın yaralarını sarmak için de gerekli. Kadın duyarlılığının her alanda vicdanı estetiği, zerafeti kanatlandıracak bir değer olduğuna inanıyorum. Kadın zekasının dünyayı fethedeceğine inanıyorum” dedi.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen ‘Perakendede Kadının Gücü’ Zirvesi İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Kadınların önemi anlatıldı

‘Biz Daha İyi Yaparız’, ‘Her Yerde Biz Varız’, ‘Perakendenin Yükü Bizde’ ve ‘Yüzde 100 Kadın’ başlıkları altında dört oturumun düzenleneceği Perakendede Kadının Gücü etkinliğinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Emine Erdoğan, devletin son 15 yılda kadınların çalışma hayatına dahili konusunda olanca gücüyle çalıştığını belirterek,

“Kadınlar kalkınmanın sadece destekçisi değil, öznesi de olmalı”

Emine Erdoğan, kadınlar için güzel gelişmeler olduğunu fakat bunların yeterli olmadığını söyledi. Erdoğan, hedeflerinin kadınları sadece kalkınmanın destekçisi değil öznesi haline getirmek olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Dünyanın en cömert ülkesiyiz"

HAYAT
Emine Erdoğan: Şifa bizim yediğimiz temiz gıdalarda

HAYAT
Filiz Akın: İdolüm Belgin Doruk

HAYAT
Olaylı derbi sonrası Müge Anlı'dan failin bulunması istendi