Hasta odasında erken doğum yaptı bebeğini kaybetti

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık ve Uygulama Merkezi'nde apandisit ameliyatı olduktan sonra serviste yer olmadığı için beyin cerrahi servisine yatırılan 22 haftalık hamile Hatice Akkol (29), 13 saat sonra hastane odasında doğum yaptı. Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunan Hatice Akkol, "Yatağımın başında doğum yaptım. Çocuğumu kucağıma aldım. Sadece 45 dakika yaşayabildi" dedi.

Yeni Şafak
22 haftalık hamile Hatice Akkol, beyin cerrahi servisinde hastane odasında doğum yaptı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık ve Uygulama Merkezi'nde apandisit ameliyatı olduktan sonra serviste yer olmadığı için beyin cerrahi servisine yatırıldığını iddia eden 22 haftalık hamile Hatice Akkol (29), 13 saat sonra hastane odasında doğum yaptı. Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunan Hatice Akkol, "Yatağımın başında doğum yaptım. Çocuğumu kucağıma aldım. Sadece 45 dakika yaşayabildi" dedi.

Bebek 45 dakika yaşadı

Hatice Akkol, iş yerinde rahatsızlanınca Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne başvurdu. Hatice Akkol, 10 Aralık'ta BEÜ Sağlık ve Uygulama Merkezi'ne sevk edildi. Kadın doğum servisinde tedavi edilen Hatice Akkol, apandisit teşhisiyle genel cerrahi servisi doktorları tarafından aynı günün akşamı ameliyata alındı. İddiaya göre; Akkol, ameliyatın ardından serviste yer olmadığı gerekçesiyle beyin ve sinir cerrahisi servisine yatırıldı. Bir gün sonra da hastane odasında doğum yaptı ancak bebek sadece 45 dakika yaşayabildi.

Hatice Akkol, hastaneden taburcu olduktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek bebeğinin ölümünde ihmali olan sorumlu doktor ve sağlık personelinin tespit edilerek cezalandırılması için şikayetçi oldu.

Diğer hastaların gözü önünde doğum yaptı

Hatice Akkol, 13 saatlik zaman diliminde sancıları olduğunu söylemesine karşın, doktorların kendisiyle ilgilenmediğini iddia etti.

Saat 23.00 sıralarında sağlık görevlilerinin geldiğini, sancılarının ameliyattan dolayı psikolojik olduğunu söyleyip gittiklerini iddia ederek, şunları söyledi:

Takipçisi olacağım

Hastanede yaşadıklarının kendisinde büyük bir travma yarattığını ve bu şekilde doğumu kabul edemediğini söyleyen Akkol, sözlerini şöyle sürdürdü: "Beyin cerrahi servisi doktorları olayın ardından bana kadın doğum doktorlarının beni gözünün önünden ayırmaması gerektiğini ancak beni buraya yatırdıklarını ve üzgün olduklarını söyledi. Belki Allah'ın takdiri yine erken doğum olabilirdi ama bu şekilde mi olmalıydı? Süreç olarak buna razı değilim. Elimden geleni yapacağım. Daha fazla hastanede durmak istemediğim içinde ertesi gün taburcu oldum. Çok üzgünüz."

Hastane yönetimi konuyu araştırıyoruz

BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Hatice Akkol’un apandisit ameliyatı olduktan sonra serviste yer olmadığı için yatırıldığı beyin cerrahi servisinde doğum yapmasıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. İdari inceleme başlatıldığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

HAYAT
Hastane odasında erken doğum yaptı bebeğini kaybetti

HAYAT
Obeziteyi önlemek için cihaz geliştirildi

HAYAT
Kemik iliği naklinde Avrupa'da 4'üncü ülkeyiz

HAYAT
Bacak kemiğinden çene kemiği yapıldı

HAYAT
Beyninden 1,2 kilogram kist alındı

HAYAT
Hapse girdi yerden kaptığı bakteri kolunu yedi

HAYAT
Aniden rahatsızlanarak yatağa mahkum oldu

HAYAT
Kusmak için boğazına soktuğu diş fırçasını yuttu