İlaca erişimde sorun olmayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Tip 1 ve 2’de toplam 168 hasta için ilaç başvurusu yapıldığını belirterek, “SMA hastalarımız tedirgin olmasın, rahat olsunlar. İlaca erişimde asla bir sorun olmayacak” dedi.

Ahmet Fatih Erturan
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık muhabirlerine sağlık alanındaki gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık muhabirlerinin katıldığı kahvaltılı basın toplantısında, sağlık alanındaki gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca, üniversiteden mezun olan ve güvenlik soruşturması süren doktor adaylarına 450 gün şartı getirdiklerini bildirdi.

SMA Tip 2 ve Tip 3 hastalarının ilaçlarının tanesini 55 bin avrodan aldıklarını belirten Koca, birkaç gün içinde ilaç tedavisinin hastalara uygulanacağı müjdesini verdi. Koca, şehir hastaneleri ile üniversite hastanelerinin ortak çalışmasının önünü açtıklarını ifade ederek şehir hastanelerinde çalışacak akademisyenlere de performans sistemi getirdiklerini söyledi.

DİPLOMASINI VEREMİYORDUK

Sağlık muhabirleri ile buluşan Bakan Koca’nın açıklamalarından öne çıkan önemli başlıklar şöyle: “Temelde devlet hizmeti yükümlülüğü yapılmadan mesleğinizi icra edemiyorsunuz. Yani diplomanızı alamıyorsunuz. Devlet hizmeti yükümlülüğü sebebiyle kura çeken hekimler memuriyete atanmadan önce güvenlik soruşturması yapılmak zorunda. Bu güvenlik soruşturması sebebiyle mecburi hizmete gönderemiyorduk ve diplomasını da veremiyorduk.

450 GÜN ŞARTI GETİRİLDİ

Bununla ilgili olarak ön planda şöyle bir düzenlemeye gidildi. Diplomaları verilebilirdi. Haksızlık olacağı düşünüldü. Ortalama 300 ila 600 gün arası bir mecburi hizmet süresi söz konusu. 450 gün boyunca güvenlik soruşturması sonrası dönemde bir belge ile güvenlik açısından tayininin yapılamadığını belirten bir belge verilerek 450 günlük bir zaman dilimi sonrasında diplomanın verilebilirliğini sağlamış olduk.

ÜNİVERSİTE KADROLARIYLA SÖZLEŞME

Bundan sonraki süreçte üniversitelerimizin var olan kadrosuyla ve ayrıca eğitim nitelikleri ve eğitim dahil olmak üzere performansı belirleyip yeni dönemde sözleşmeye geçiyoruz. En fazla 3 ay içinde geçilmek zorunda. 53 hastanemizde asistan dahil öğretim elemanları, hemşire ve ebelerine kadar çalışma usulleri ve eğitime katkısı dahil edilerek bir sözleşme yapacağız.

GÜNDEM
10 Türk hakimi veto ettiler

DÜNYA
Size ne!