Komşu ile ‘perde’de ortak oyun

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Türk Ocağı Sahnesinde “Devlet Tiyatroları 2024, Tiyatro Her Yerde” başlıklı lansmanda kurumun yeni yıl projelerini anlattı.

Mehmet Güney
Tamer Karadağlı.

Türkiye ile Yunanistan’ın ortak yapımı “Romeo-Juliet” oyununu sene boyunca sahneleyeceklerini duyuran Karadağlı, projenin detaylarını da paylaştı. Karadağlı, iki ülkenin bu kez çok değerli bir sanatsal birlikteliğe imza atacağını belirterek, “Yunanistan’da provaları yapılacak oyun, ilk defa İstanbul’da AKM’de seyirciyle buluşacak. Ankara ve İzmir’in ardından Atina’da sahnelenecek. Böylece bir kere daha koşulsuz sevgi bizlere merhem olacak” dedi. Oyun ilk olarak mart ayında sahnelenecek.

İKİ DİLDE SAHNELENECEK

Her iki ülkede hem Türkçe hem de Yunanca oynanacak olan ortak oyunun, ikili ilişkilere de önemli bir katkı sağlayacağını dile getiren Karadağlı, “Kuşkusuz Shakespeare oyunları arasında en çok bilineni Romeo ve Juliet’tir. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosu’nun ortak yapımı olan oyun iki ülke arasındaki ilişkiyi daha da güçlendirecek, sergilenen aşk masalı üzerinden sevginin değeri bir kere daha vurgulanacaktır” şeklinde konuştu.

ANTİK TİYATROLARDA OYUN

Devlet Tiyatrolarının önümüzdeki dönemde uluslararası düzeyde adından söz ettiren festivallere imza atacağını dile getiren Karadağlı, “Ülkemizde sayısız antik tiyatro bulunuyor. Neredeyse Avrupa’nın parmakla gösterilecek antik tiyatrolarına sahip topraklarda yaşamanın haklı gururunu taşıyoruz. Ancak bunu kendi ulusal tiyatromuzla birleştirerek kendimizi anlatma yolunda nedense çekimser kaldık. Şimdi bu duvarı yıkmanın zamanı” dedi.

HAYAT
Assos'un çöplüğünden de tarih fışkırıyor: İlk kez gün yüzüne çıkarılıyor

HAYAT
Dünyanın en büyük Türk-İslam mezarlığı: 2023 yılında 170 bin kişi ziyaret etti