Koronavirüste 'seyahat öyküsü' uyarısı: Yurt dışına çıkmayan hastanelere başvurmamalı!

Türkiye'de ilk vakanın görülmesinin ardından mevsimsel grip enfeksiyonu geçiren ancak hastanelere 'koronavirüs' şüphesiyle başvuranların sayısında artış yaşanıyor. Uzmanlar, salgının görüldüğü ülkelere seyahat etmeyen vatandaşların 'koronavirüs' endişesiyle hastanelere başvurmaması gerektiğini belirterek, "Nezle ve grip belirtileri olanların bir seyahat öyküsü yoksa hastanelere gitmeleri daha büyük tehdit. Hastanelerde daha farklı bir virüse maruz kalabilirler" uyarısında bulunuyor.

Hasan Hız
Arşiv.

Çin üzerinden bütün dünyaya yayılan koronavirüs salgınında Türkiye'de ilk vakanın görülmesinin ardından kısa süreli bir panik yaşandı.

Son iki günde mevsimsel nezle geçiren ancak 'koronavirüs' korkusu ile hastanelere başvuranların sayısında artış gözlemlendi.

Koronavirüs ile grip virüsü arasındaki semptomlar arasındaki benzerliklerin fazla olması ise vatandaşlarda endişeye yol açabiliyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/03/12/04/13/resized_887f3-a4147637dd.jpg

Konuyla ilgili yenisafak.com'a değerlendirmelerde bulunan İstanbul Tıp Fakültesi'nden Doktor Abdullah Uçar, her nezle ve grip belirtileri olanların hastanelere başvurmaması gerektiğinin vurguluyor:

HAYAT
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü’den çok önemli koronavirüs açıklaması: Gelen veriler ümit verici

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/03/13/08/08/resized_a9fff-70a4706a22709670yaslivirus.jpg

"3 KRİTER YOKSA ŞÜPHELİ DEĞİLSİNİZ"

Hastaların 'koronavirüs' konusunda şüphelenmesi için 'seyahat öyküsünü' göz önünde bulundurmaları gerektiğini söyleyen Uçar, "Son iki hafta içerisinde koronavirüsün yoğun olduğu bölgelere seyahat etmek, tanı konmuş bir hasta ile yakın temas ve hastaların tedavi edildiği kurumlarda çalışıyor/bulunuyor olmak. Eğer bu üç kriterden birini taşımıyorsanız, yeni koronavirüs hastalığı açısından şüpheli vaka sınıfında değilsiniz" değerlendirmesinde bulundu.

VİRÜSE KARŞI 11 KRİTİK MADDE

"Peki koronavirüs'ten kendimizi nasıl koruyabiliriz?" sorusuna yanıt veren Uçar, alınabilecek tedbirleri madde madde sıraladı:

DÜNYA
Dünyada Koronavirüs alarmı: 11 milyonluk şehir karantinaya alındı