Lale Mansur: Atatürk önemli şeyler yaptı ama tapmak ayrı

Sinemamızın usta oyuncularından Lale Mansur, geçmişte dindarların aşağılandığını ve bugün yaşanan problemlerin temelinin atıldığını söyledi. Dünyada Atatürk kadar tarihi şahsiyet olarak kullanılan birinin olmadığını ifade eden Mansur, "Bu ülke için çok önemli şeyler yaptı ama tapmak ayrı bir durum" dedi.

Yeni Şafak
Lale Mansur

Gündeme ve hayatına dair açıklamalarda bulunan ünlü oyuncu Lale Mansur, dindar insanlara yapılan baskılara dikkat çekti. Bugün kendisini "Atatürkçüyüm" diye tanımlayan birçok kişinin, aslında son derece tutucu olduğunu söyleyen Lale Mansur, bu nedenle geçmişte ve günümüzde yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Sabah'ın haberine göre dedesi, Çanakkale'de Atatürk'ün silah arkadaşı Servet Paşa olan Lale Mansur, dünyada Atatürk kadar ismi kullanılan "tarihi şahsiyet" olmadığının altını çizdi. "" ifadelerini kullanan Lale Mansur'un sözleri tepkiye neden oldu. Twitter'da gündem olan Lale Mansur'a sosyal medya kullanıcıları hakaretler yağdırdı. 2010 yılındaki referandum için "yetmez ama evet" diyen Lale Mansur'a bu sözleri hatırlatılarak linç edildi.

HAYAT
Mazhar Alanson 'Peygamberime aşığım' deyince linç edildi

HAYAT
Alev Alatlı: Ülkeme kefaretimi ödemeye hazırlanıyorum

HAYAT
Yavuz Bingöl'den Erdoğan açıklaması: Tillahına kadar!