Nar kalp krizini önlüyor

Sonbaharla birlikte yavaş yavaş tezgahlarda yerini almaya başlayan kış meyvesi nar, bütün meyveler arasında en kuvvetli antioksidan olmasının yanı sıra kalbinde en büyük dostu.

Yeni Şafak
Narı kolesterol düşürücü, pıhtılaşma önleyiciler ve yüksek tansiyon ilaçlarıyla birlikte tüketmeyin.

Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, “1 orta boy nar yaklaşık 100 kcal dir, 26 gram karbonhidrat içerir. Mükemmel bir C ve K vitamini, iyi bir lif, potasyum, tiamin, folat, manganez ve bakır kaynağıdır. 122 adet fitokimyasal içerir. Fitokimyasallar bitkiler tarafından üretilen bileşiklerdir, hücreleri korumak için birlikte çalışırlar. Bütün meyveler arasında en kuvvetli (flavonoidler ve polifenoller) antioksidandır. Antioksidanlar hücre hasarını önlemek için serbest radikalleri nötralize ederler. Kanser karşıtı ve bağışıklık destekleyici etkileri mevcuttur. Anti-aging (yaşlanma karşıtı) ve anti inflamatuar (iltihaplanma karşıtı) özelliktedir” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/10/01/03/23/resized_5fa18-b9c9669cnar4.jpeg

Hücreleri yeniliyor

Narın hücresel fonksiyonlarda gençleştirici etkiye sahip olduğunu ifade eden Yıldırım, “Kalp krizi, felç ve emboli hastalığına (akciğer hast.) neden olabilecek kan pulcuklarının toplanmasını engeller. Prostatik (prostat) kanser antijenlerinin azaltılması ve meme kanser hücre çoğalmasının önlenmesinde etkili olduğu çalışmalar mevcuttur. Güneş ışığının zararlı etkilerine karşı koruyucudur. Deride görülen kızarıklıklar ve hafif yanıklardan korunmada etkilidir” diye konuştu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/10/01/03/23/resized_2c497-fe2afedfnar3.jpg

Narın bilinmeyen birçok faydası

Narın kan basıncını düşürmeye fayda sağladığını kaydeden Yıldırım, narın daha bilinmeyen pek çok faydasını şöyle anlattı:

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/10/01/03/24/resized_0f1b8-f17f0df4su.jpg

Düzenli tüketim öncesi doktora danışın

Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne göre orta derecede. Narı düzenli kullanımdan önce doktora danışılması gerektiğini belirten Yıldırım, bazı ilaçlarla da etkileşime girebildiğini söyledi. Uzman Diyetisyen Yıldırım, bu ilaçları şöyle sıraladı:

HAYAT
Durduk yere moraran portakalların sebebi belli oldu

HAYAT
Pencere silmek zayıflatıyor

HAYAT
Kekik mideye badem kansere iyi geliyor

HAYAT
Depresyonu önleyen besinler