Rol arkadaşı Filistin'i desteklediği için Çığlık 7'den kovulmuştu: Jenna Ortega da ayrıldı! Gazze için bağış linki paylaştı

Filistin'i desteklediği gerekçesiyle Çığlık 7 filminin kadrosundan çıkarılan Melisa Barrera'nın ardından Jenna Ortega da kontratını sonlandırdı. Jenna Ortega’nın Wednesday dizisiyle takvim uyuşmazlığı sebebiyle yapımdan ayrıldığı iddia edildi. Ancak Ortega'nın sosyal medya hesabından Gazze'ye bağış link paylaşması, ayrılma sebebi olarak rol arkadaşının filmden çıkarılmasına tepki olarak yorumlandı.

Seren Som
Jenna Ortega-Melissa Barrera

Terör devleti İsrail'in Gazze'de imza attığı katliama tüm dünyadan tepkiler çığ gibi büyürken, Filistin'e destek mesajı paylaşan ünlülere de 'antisemitist' damgası vuruluyor.

Son olarak, "Scream" (Çığlık) serisinin yıldızı, 33 yaşındaki Meksikalı oyuncu Melissa Barrera, Filistin'i destekleyen Instagram mesajlarının ardından Çığlık 7 filminin kadrosundan çıkarıldı.

Ünlü isim, paylaşımlarında kendisinin de Meksika'dan geldiğini, Filistin'in ve Meksika'nın bağımsız birer devlet olma yolunda emin adımlarla ilerlemesi gerektiğini kaydetti. Barrera, 'bizi gömmeye çalıştılar, bizim birer tohum olduğumu bilmiyorlardı' ifadelerini kullandı.

Kovulma kararı sonrası ilk açıklama: Konuşmaya devam edeceğim

Barrera, Instagram hesabında "Çığlık 7" filminin kadrosundan çıkarılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Paylaşımında, antisemitizm ve Müslüman karşıtlığını (İslamofobi) kınadığını vurgulayan Barrera, dedi. Barrera, ifadelerini kullandı.

Jenna Ortega da ayrıldı: Bahane inandırıcı bulunmadı

Barrera’nın ardından serinin bir diğer başrolü Jenna Ortega’nın yeni filmde yer almayacağı öğrenildi.

Ortega’nın Netflix yapımı Wednesday'ın çekim takvimi uyuşmazlığı nedeniyle yapımdan ayrıldığı belirtildi.

Ancak, bu gerekçe, Barrera’nın kovulmasından bir gün sonra geldiği ve Ortega'nın geçmişte Filistin'e destek veren paylaşımlar yapması nedeniyle sosyal medyada inandırıcı bulunmadı.

Gazze'ye bağış linki paylaştı

Jenna Ortega, Çığlık 7'nin yapımından ayrılma kararının ilan edilmesinin ardından Instagram hesabından Gazze'ye bağış için bir link paylaştı. Ortega'nın bu hamlesi, 'rol arkadaşının çıkarılmasına tepki için ayrıldı' iddialarını daha da güçlendirdi.

GÜNDEM
Filistin'e destek olan sanatçıları susturmaya çalışıyorlar

DÜNYA
Hollywood'da İsrail'e tepki gösterenin ipi çekiliyor: Filistin'e destek veren ünlü oyuncu filmden atıldı

DÜNYA
BAFTA İskoçya Ödül Töreni'nde ödül alan oyuncular sanat camiasına Filistin çağrısında bulundu

DÜNYA
New York'ta Filistin destekçisi bir sokak satıcısını '4 bin Filistinli çocuğu öldürdüysek bu yeterli değil' diyerek taciz etmişti: ABD'li eski diplomat Seldowitz tutuklandı

HAYAT
İsrail’e tepki gösteren işinden oluyor

DÜNYA
Parayla 'İsrail'e destek' mitingi: Katılan herkese 250 dolar ödediler