Gümüşhane'de kadın doğum uzmanı olarak görev yapan 46 yaşındaki Hasan Seyhani Kalender, eğitimden müziğe çok yönlü kişiliğiyle dikkati çekiyor.
Gümüşhane Devlet Hastanesinde 8 yıl uzman hekim olarak görev yaptıktan sonra kendi muayenehanesini açan Kalender, özel bir üniversitenin hukuk fakültesinde de eğitim görüyor.
Çocukluğundan beri müziğe ilgi duyan Kalender'in 249 bestesi bulunuyor. Birçok müzik aletini çalabilen, bestelerini ud ve bağlama ile yapan Kalender, kendi bestelerinden 4'ü için hazırlanan kliple müzik dünyasında da başarılı olmayı hedefliyor.
Hukuk fakültesine yazıldı
Kalender, yaklaşık 15 yıldır Gümüşhane'de kadın doğum uzmanı olarak hizmet verdiğini söyledi.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduğunu, ancak ilgi duyduğu hukuk alanında da eğitim almak istediğini anlatan Kalender, 2016'da girdiği sınavda özel bir üniversitenin hukuk fakültesini kazandığını ifade etti.
Hekimlerin mesleği gereği hukuki anlamda birçok sorunla karşı karşıya kalabildiklerini belirten Kalender, şöyle devam etti:
Kalender, hayata karşı sürekli bir arayış içerisinde olduğunu dile getirerek, arayışlarının kendisini mesleğinin dışında alanlara da yönelttiğini aktardı.
Arayışlarının kendini daha iyi ifade etmek için ortaya çıktığını anlatan Kalender, mesleki doygunluk ve yorgunluğa erişildikten sonra yaşama yenilikler katmanın önemli olduğunu söyledi.
Küçüklüğünden bu yana müziğe ilgi duyuyor
Kalender, hekimliğinin ve hukuk fakültesi öğrenciliğinin yanı sıra babasının kabak kemane ustası olması dolayısıyla küçük yaşlardan bu yana müziğin yaşamında yadsınamaz bir yeri olduğunu ifade etti.
Küçük yaşlardan beri bağlama çaldığını ve farkı enstrümanları da kendi kendine öğrendiğini belirten Kalender, amatör ruhla ilgilendiği müzik yaşamının profesyonelleşmeye başladığını kaydetti.
Şarkılarına klip çekti
Kalender, 5 yıl önce kendi şarkılarını yapmaya karar verdiğini ifade ederek, şunları söyledi:
Hastalarına da şarkı söylüyor
Çoğunlukla elinde bir bağlama ile muayenehaneye geldiğini, müzik tutkusunun hastalarınca da bilindiğini belirten Kalender, hastalarını çoğu zaman bağlama ile karşıladığını anlattı.
Bağlama çalarken hastalarının da oturup dinlemeyi tercih ettiğini vurgulayan Kalender, şöyle konuştu: