Tiyatro Anadolu beş yılın ardından perdeyi Filistinli kardeşlerin hikayesi ile açacak

Anadolu Üniversitesi bünyesindeki Tiyatro Anadolu, Kovid-19 salgını süreciyle beraber 2020 yılında kapattığı perdeyi beş yılın ardından yeniden açıyor. Tiyatro Anadolu, İsrailli yazar İlan Hatsor'un kaleme aldığı "Maskeliler" adlı oyunla sahneye adım atacak. Filistinli üç kardeşin geçmiş hesaplaşmalarını, ideolojik farklılıklarını ve ihanet suçlamalarını kaleme aldığı oyun, Tiyatro Anadolu tarafından ilk defa sahnelenecek.

Tiyatro Anadolu, Filistinli kardeşlerin hikayesini anlatan oyunla prömiyer yapacak.

Türkiye'nin profesyonel üniversite tiyatrosu olan Anadolu Üniversitesi bünyesindeki Tiyatro Anadolu, 5 yıllık aranın ardından perdelerini Filistinli üç erkek kardeşin savaşın gölgesinde birbirleriyle yüzleşmelerini anlatan "Maskeliler" adlı tiyatro oyunuyla açacak.

Sayısız oyunla seyirciyle buluşan ancak Kovid-19 salgını süreciyle beraber 2020 yılında perdelerini kapatan Tiyatro Anadolu, İsrailli yazar İlan Hatsor'un kaleme aldığı "Maskeliler" adlı oyunla yeniden sahneye adım atacak.

Tiyatro Anadolu tarafından ilk defa sahnelenecek

Yoğun çalışma temposuyla ortalama 1,5 aylık bir sürede hazırlanarak sahneye çıkarılan oyunun yönetmenliğini Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Karaahmet üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise öğretim görevlileri Berk Kırlak, Ozan Karaahmet ve Ali Burak Asil yer alıyor.

Filistinli üç kardeşin geçmiş hesaplaşmalarını, ideolojik farklılıklarını ve ihanet suçlamalarını kaleme aldığı oyun, Tiyatro Anadolu tarafından ilk defa sahnelenecek.

Oyunun konusu

Eskişehir'de 32 yıllık geçmişiyle başarılı işlere imza atan Tiyatro Anadolu, üç karakter arasında geçen sert diyalogları hem aile bağlarını hem de savaşın bireyler üzerindeki yıkıcı etkisini gözler önüne seren hikayeyle mart ayının ikinci haftasında prömiyer yapacak.

Kurulduğu 1993 yılından itibaren tiyatro tarihinin birçok önemli baş yapıtını sahneleyen, Anadolu Üniversitesinin ülkedeki sosyal yaşantıya katkı sağlama sorumluluğunun bir göstergesi olarak yapılandırdığı Tiyatro Anadolu, kendi kadrosu, mekanları ve zengin repertuarıyla sezon sonuna kadar haftada iki gün olmak üzere seyirci karşısına çıkmayı hedefliyor.

"Herkes Tiyatro Anadolu'nun oyun programlarını takip edecek"

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, AA muhabirine, Türkiye'nin ilk ve tek profesyonel tiyatrosu Tiyatro Anadolu'nun sayısız oyunu seyirciyle buluşturduğunu söyledi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel oyuncularla provada bir araya geldi.

Adıgüzel, Eskişehir halkını sahnelenecek tiyatro oyunlarını seyretmek için üniversiteye davet etti.

"Tiyatro Anadolu'nun tüm oyuncularına ve ekibine başarılar diliyorum. Mart ayının ikinci haftasında sahnelenecek olan 'Maskeliler' oyununa herkesi bekliyoruz. İlan Hatsor'un yazdığı, Nebil Tarhan'ın Türkçe'ye çevirdiği oyun, Filistinli üç kardeşin yaşadıklarını anlatan bir oyun. Oldukça ilgi ve dikkat çekeceğini düşünüyorum. Mart ayının ikinci haftasından itibaren Anadolu Üniversitesi'nde sergilenecek. Herkesi bu oyuna bekliyoruz."

"Tekrar seyircimizle buluşmak heyecanlandırıyor"

Oyunun yönetmeni Karaahmet ise oyunlarının prova sürecinde olduğunu kaydetti.

Oyunculardan Öğretim Görevlisi Kırlak da Filistin meselesinin, İsrail'in bu topraklar üzerine yaptığı saldırılardan dolayı uzun zamandır devam ettiğini, söz konusu meseleye farkındalık oluşturmak istediklerini dile getirerek, "'Maskeliler' oyunu uzun yıllardır pek çok tiyatroda tekrar tekrar oynanan ve seyirci tarafından da beğenilen bir oyun. Oyunda ortanca kardeş Naim'i canlandırıyorum. Naim, Filistin mücadelesinde oldukça aktif rol oynayan biri. Dolayısıyla Naim rolünü onurla oynamaktan çok mutluluk duyuyorum." şeklinde konuştu.

Oyunda "Davut" karakterini canlandıran Öğretim Görevlisi Karaahmet ise savaşın kendine ait dinamiklerinin bir aileye nasıl sirayet edebileceğini gösteren kuvvetli oyunla seyirci karşısına çıkacaklarının altını çizdi.

"Maskeliler" oyununda ailenin küçük kardeşi olan Halit'i canlandıran Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Sanat Dalı 3. sınıf öğrencisi Ali Burak Asil de Halit'in bu savaşın ve ailenin arasında sıkışmış olan bir karakter olduğunu anlattı.