Vasiyetini hazırlayıp ameliyata girdi iyileşip ülkesine döndü

Azerbaycan'da yaşayan 42 yaşındaki Mubariz Jafarov şiddetli kaşıntı şikayeti nedeniyle doktora gitti. Yapılan detaylı tetkikler sonunda Jafarov'un 'safra yolu tümörü' olduğu, ameliyatın ise çok riskli olduğu belirtildi. Doktorların Bakü'de yapılabilecek bir şey olmadığını söylemesi üzerine Türkiye'ye gelen Jafarov, geçirdiği ameliyatla vücudundaki tümörlerden kurtuldu. Öyle ki; iyileşeceğine dair hiçbir umudu kalmayan Jafarov, ameliyata girerken vasiyetini bile hazırlamıştı.

Yeni Şafak
Vasiyetini hazırlayıp ameliyata giren adam, Türkiye'de iyileşip sağlığına kavuştu.

Azerbaycan'da yaşayan Mubariz Jafarov (42) şiddetli kaşıntı şikayeti nedeniyle doktora gitti. Ülkesinde safra yolu tümörü teşhisi koyulan Jafarov, tedavi olamayacağını düşündüğü için vasiyetini hazırladı. Daha sonra tedavi için Antalya'ya gelen gelen Mubariz Jafarov, tümörün temizlenmesiyle sağlığına kavuştu.

Bakü'de yaşayan Mubariz Jafarov, 3 ay önce şiddetli kaşıntı şikayeti nedeniyle hastaneye başvurdu. Kaşıntı şikayetleri gittikçe artan ve sarılık olan Jafarov'a ülkesinde gittiği her doktor farklı tanılar koydu. Yapılan detaylı tetkikler sonunda Jafarov'un 'safra yolu tümörü' olduğu, ameliyatın ise çok riskli olduğu belirtildi. Doktorların Bakü'de yapılabilecek bir şey olmadığını söylemesi üzerine Mubariz Jafarov, daha önce Antalya'da tedavi gören bir yakınının önerisiyle Türkiye'ye geldi. Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ve Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan ile görüşen Jafarov, yaşaması için gerekli ancak riskli olduğu belirtilen ameliyatı olmaya karar verdi. Prof. Dr. Alihan Gürkan tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile vücudundaki tümör temizlenen Jafarov, sağlığına kavuştu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/11/12/03/28/resized_07f5d-a2d9d8dfbaku.jpg

Vasiyetini hazırlayıp ameliyata girdi

Ülkesine, geleceğe dair yeni umutlarla döneceğini belirten Mubariz Jafarov, ameliyata girerken hiçbir yaşama ümidi olmadığını kaydetti. Vasiyetini hazırlayıp ailesine ilettiğini kaydeden Jafarov, şunları söyledi:

Bakü'de doktorlar yapmak istemedi

Mubariz Jafarov'un kardeşi Parviz Jafarov ise yaşadıkları süreci şöyle anlattı:

Farklı anatomik yapısı kurtardı

Mubariz Jafarov'un 'Klatskin tümörü' denilen ve karaciğerin her iki tarafından gelen safra yollarının birleştiği yerde tümörü bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Alihan Gürkan da zor bir ameliyatı başarıyla yaptıklarını söyledi. Prof. Dr. Gürkan, şunları kaydetti:

HAYAT
23 günlük bebek kasıktan kalp ameliyatıyla iyileşti

HAYAT
12 yıl boyunca boş yere çocuk hasreti çektiler

HAYAT
Minik Emir kanserden organ nakliyle kurtuldu