Yıpranma payının detayları belli oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 4 yıldan beri gündemde olan, yasalaşması beklenen ve sağlık çalışanlarına yıpranma payının yılda 2 ay olmak üzere kanunlaştığını belirterek, "Doktorların emekli maaşlarına ek ödeme verilecek. Özellikli tıbbi hizmetleri, daha fazla teşvik etmek üzere hekimlerin bu noktada ek ödeme gelirlerini artırmak üzere döner sermaye tavanını 5 katına kadar artıran bir düzenleme yapıldı" dedi.

Yeni Şafak
Sağlık Bakanı Koca, son dönemde gündemde olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusuna da değindi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapımı devam eden İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün İstanbul'da erken dönemde açılması planlanan hastane yatırımlarını dolaşarak, yerinde görmek istediğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının yıpranma payını da içeren düzenlemenin yasalaştığını hatırlatan Koca, şu bilgileri paylaştı:

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/07/28/10/07/resized_1662d-c9cb4c1231734377.jpg

"Sağlık çalışanlarımızın güvenli ortamda hizmet yapmalarını sağlamak istiyoruz"

Sağlık Bakanı Koca, son dönemde gündemde olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusuna değinirken, şunları söyledi:

Cezaların ötelenmesi, cezaların indirimi, denetimli serbestlik, para cezasına çevirme gibi bazı düzenlemeler bulunduğunu anlatan Koca, "Bunları da gündem yapan, hekimin, darbedilen hekimin şikayeti gözetilmeden failin yakalanabilir olması dahil olmak üzere bu konuyu, Meclis gündemine taşımak istiyoruz" dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/07/28/10/06/resized_4d4f3-5321760a31734365.jpg

"İlişki içinde olmasını hedefliyoruz"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hızla açılması planlanan yeni yatırımları, mükemmeliyet merkezlerinin hızla oluşturulabileceği yapılar olarak gördüklerini belirterek, şunları söyledi:

Yetkililerden yapımı süren İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ilişkin bilgi alan Koca, daha sonra hastane inşaatlarını gezdi.