İsmi azam duası okunuşu: İsmi Azam nedir, ne anlama gelir?

İsmi Azam duası özellikle de cuma günleri, mübarek gecelerde vatandaşlar tarafından bir hayli okunmakta. Rabbimiz buyuruyor ki: “Bana dua edin, duanızı kabul edeyim.” Aciz olan kul, acziyetini dua sayesinde Yüce Yaradanına iletir. Mümin duasında kimi zaman Efendimizin yüzü suyu hürmetine, kimi zaman ise Esmaül Hüsna ve ismi azam duasıyla niyazda bulunur. Allah’ın isimleriyle dua etmek şüphesiz çok sevaplıdır. Özellikle, bu iki duanın, ism-i a'zam hakikatine dair bir muhtevaya sahip olması, duanın makbuliyetini kat kat arttırır. Peki İsmi Azam ne demek? İsmi Azam nedir, ne anlama gelir? İsmi azam duası hangisi, nasıl okunur?

İsmi azam duası

İsmi Azam duasında, Allah’ın değişik isimleri şefaatçi kılınarak cehennem ateşinden Rahman’a sığınmak vardır. Bu duanın sabah ve ikindi namazlarından sonra okunması ayrı bir tevafuk özelliğine sahiptir. Çünkü, Kur’an’da yer alan, “Allah, o adamı ötekilerin kurdukları tuzakların kötülüklerinden korudu. Firavun ailesini de azabın en beteri kuşattı. Sabah-akşam, ateşe arz olunurlar. Kıyamet koptuğu gün de şöyle denir: 'Firavun ailesini azabın en şiddetlisine sokun!' " (Mümin, 40/45-46)

İsmi Azam duası

İsmi azam ne demek?

İsmi Azam duası ile yapılan dua geri çevrilmez mi?

İsmi Adam, Hz. Peygamberin bazı hadislerinde bahsedilmekte, bu isimle dua edildiği zaman duanın mutlaka kabul edileceği bildirilmektedir (bk. Ebû Dâvûd, Vitr, 23; Tirmizî, Da‘avât, 64, 65, 100; Nesâî, Sehv, 58; İbn Mâce, Duâ, 9, 10).

Ya Hayyu Ya Kayyum

İsmi azam hangisi?

Fakat Allah’ın en büyük isminin hangisi olduğunu kesin olarak belirlemek mümkün değildir. Çünkü bu hadislerin bir kısmında “Allah” ismi, bir kısmında ise “Rahmân, Rahîm”(esirgeyen, bağışlayan), “Hayy Kayyûm” (diri ve her şeyi ayakta tutan), “Zü’l-celâli ve’l-ikrâm”(ululuk ve ikram sahibi) isimleri Allah’ın en büyük ismi olarak belirtilmektedir.

İsmi azam duası nasıl edilir?

İsmi azam duası ile ilgili hadis var mıdır, İsmi azam duası hadisi nasıldır? Konuyla ilgili bir hadis şöyledir:

İsmi azam ile nasıl dua edilir?

Başka bir hadis meali de şöyledir: Bir adam şöyle dua etmiştir:

İsmi azam niçin okunur, hangi vakitte okunur?

Gece yarısı ile imsak arasında bir vakitte duanızı edebilirsiniz. Duaya başlamadan önce tam bir teslimiyet içinde olmalı ve “duam kabul olur mu?” endişesi taşımamalısınız. Duanızın başında ve sonunda Allah'a hamdü senalar, peygamberimize salavat getirmeyi unutmayınız. İsmi Azam duasının birçok hikmeti bulunuyor.

İsmi azam duası nerede geçiyor?

İsmi Azam Duası, en çok okunan dualardan birisi olarak dikkat çekmektedir. Kur'an-ı Kerim'de İsmi Azam adında bir dua ya da sure bulunmamaktadır. Adını Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) hadisleri üzerine almıştır.

İsmi Azam duasının faydaları neler?

İsmi Azam Duası Arapça Yazılışı

İsmi Duası Anlamı ve Türkçe Meali

İsmi Azam Duası Fazileti

İsmi Azam duasının birçok hikmeti bulunuyor. Samimi ve içten duayı etmeye devam ederseniz, mutlaka duanızın kabul edileceği belirtilmektedir. Adabına uygun, sürekli ve gösterişten uzak dua etmeye devam etmelisiniz.

11 ismi azam duası nasıl yapılır?

İsmi Rahman duası da denilen İsmi Azam duasını okumak için öncelikle abdest alınır. Daha sonra kıbleye yönelerek 3'er defa Fatiha ve İhlas suresi, bir defa da Ayetel Kürsi okunur. Ardından Esmaü'l Hüsna'dan alınan 5 isimle terkip edilen İsmi Azam duası okunur.

Kur'an'da İsmi Azam Duası Var Mı?

Esmaü'l-Hüsna içerisinde anılan Allah'ın 99 ismi, Kur'an-ı Kerim'de farklı yerlerinde geçen isimlerdir. İsmi Azam duasına dair ise Kur'an-ı Kerim'de bir ibare olduğu söylenemez. Ancak duada bulunan ifadelerin biçim ya da anlam olarak benzerlerine Kur'an-ı Kerim'de rastlamak mümkündür.

Allah'ın güzel isimleri ile ilgili ayetler

İsrâ / 110. Ayet

De ki: “İster Allah diyerek, isterse Rahmân diyerek yalvarın. Hangisiyle yalvarırsanız olur; çünkü en güzel isimler O’nundur.” Sen de namazında, niyâzında sesini fazla yükseltme, büsbütün de kısma, ikisi arasında orta bir yol tut.

O Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur! Duyuların algı sahası dışında kalan şeyleri de, duyuların algı sahasına giren şeyleri de bilir. O, Rahmân’dır, Rahîm’dir.

Haşr / 24. Ayet

ÖZGÜN
Gusül abdesti nasıl alınır? Sünnete uygun boy abdesti alınışı

ÖZGÜN
Yasin Suresi okunuşu anlamı tefsiri ve faydaları

ÖZGÜN
Namazı bozmayan durumlar maddeler halinde

ÖZGÜN
Rabbi Yessir duası ve anlamı: Rabbi Yessir Arapça okunuşu, Türkçe manası nedir?