İstanbul kurban kesim yerleri! 2018 İstanbul kurban satış yerleri

2018 İstanbul kurbanlık pazarları kurulmaya başladı. Kurban bayramına sayılı günlerin kalmasıyla İstanbul kurban kesim yerleri ve kurban satış yerleri merak ediliyor. İstanbul Avrupa ve Anadolu yakasında kurulan kurban kesim ve satış yerleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlandı. 2018 Kurban kesim alanları ve kurban satış pazarı ile ilgili bilgilere haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yeni Şafak
​İstanbul kurban kesim yerleri! 2017 İstanbul kurban satış yerleri

İstanbul'daki kurban kesim yerleri ve kurban satış pazarlarını ilçe ilçe haberimizde sizlerle paylaştık. 31 Ağustos 2018 perşembe günü Kurban bayramının 1.günü. Kurban kesme ibadetini yerine getirecek Müslümanlar kurban pazarlarında kurbanlık bakmaya başladı. Kurban kesecek vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen yerlerde kurbanlarını kesebilecekler. İşte ilçe ilçe İstanbul kurban kesim yerleri ve kurban satış yerleri 2018...

Anadolu’nun çeşitli illerinden kamyonlara yüklenen kurbanlık büyükbaş hayvanlar gece saatlerinden itibaren İstanbul’a giriş yaptı.Çamlıca Gişelerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Hayvan Sevk Kontrol Noktası kuruldu. Bu noktada Anadolu’dan, İstanbul’da satılmak üzere getirilen kurbanlıkların sağlık durumlarına ilişkin raporlar ile hayvan sahiplerinin satış noktalarını gösteren belgeler bu noktada onaylatıldı.

ÖZGÜN
Kurban kesmenin hükmü nedir? Farz mı sünnet mi vacip mi?

Kurbanlıkhayvan sahipleri kamyonlarını gişeler çıkışında durdurarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler rehberliğinde Kurbanlık Kontrol Noktası’na çekti. Satıcalar burada gerekli belgeleri ilgililere sundu.Belgeleri onaylanan kurbanlık hayvan sahipleri bu işlemlerden sonra satış yapacakları pazarlara hareket etti.

İstanbul kurban kesim yerleri ve kurban satış yerleri

ÖZGÜN
İstanbul Zeytinburnu kurban kesim yerleri! Zeytinburnu kurban satış yerleri!

ÖZGÜN
İstanbul Silivri kurban kesim yerleri! Silivri kurban satış yerleri!

ÖZGÜN
İstanbul Kartal kurban kesim yerleri! Kartal kurban satış yerleri!

ÖZGÜN
İstanbul Kağıthane kurban kesim yerleri! Kağıthane kurban satış yerleri!

ÖZGÜN
İstanbul Güngören kurban kesim yerleri! Güngören kurban satış yerleri!

ÖZGÜN
İstanbul Gaziosmanpaşa kurban kesim yerleri! Gaziosmanpaşa kurban satış yerleri!

ÖZGÜN
İstanbul Sultanbeyli kurban kesim yerleri! Sultanbeyli kurban satış yerleri!

ÖZGÜN
İstanbul Üsküdar kurban kesim yerleri! Üsküdar kurban satış yerleri!

ÖZGÜN
İstanbul Eyüp kurban kesim yerleri! Eyüp kurban satış yerleri!

ÖZGÜN
İstanbul Bayrampaşa kurban kesim yerleri! Bayrampaşa kurban satış yerleri!

ÖZGÜN
İstanbul Başakşehir kurban kesim yerleri! Başakşehir kurban satış yerleri!

ÖZGÜN
İstanbul Bakırköy kurban kesim yerleri! Bakırköy kurban satış yerleri!

ÖZGÜN
İstanbul Beylikdüzü kurban kesim yerleri! Beylikdüzü kurban satış yerleri!

ÖZGÜN
İstanbul Bahçelievler kurban kesim yerleri! Bahçelievler kurban satış yerleri!

ÖZGÜN
İstanbul Avcılar kurban kesim yerleri! Avcılar kurban satış yerleri!

ÖZGÜN
İstanbul Arnavutköy kurban kesim yerleri! Arnavutköy kurban satış yerleri!

Kurbanlıklar İstanbul'a "bakımlı" gidiyor

Kurban Bayramı öncesi Trakya'daki küçükbaş hayvanlara halk arasında "kırkıcı" olarak bilinen kişiler tarafından bir anlamda "kuaförlük" hizmeti veriliyor.

Kurbanlıklar satışa çıkmadan önce "kırkıcı" bakımından geçirildikten sonra alıcılarının karşısına daha temiz ve bakımlı çıkıyor. Yünleri kırkılan, ayak bakımları yapılan kurbanlık koyun ve keçiler, derelerde yıkandıktan sonra pazarlara götürülerek alıcıyla buluşuyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca "hastalıktan ari" bölge ilan edilen Kırklareli'nde bakımları yapılan kurbanlıkların büyük bölümü, İstanbul'a götürülerek orada satılmayı bekliyor.

Hemen hemen her ağılda kurbanlıkları bayrama hazırlamak için çaba gösteren "kırkıcı"lar yoğun mesai harcıyor.

Kırkıcı Hasan Kırkım, yaptığı açıklamada, babasından öğrendiği kırkım işi ile 25 yıldır küçükbaş hayvanlara "kuaförlük" hizmeti sunduğunu söyledi.

Bakımları yapılan hayvanların alıcılarının karşısına daha güzel çıktığını belirten Kırkım, hayvanların rahatlaması ve sağlıkları için yılda en az 2 kez bakım yapılması gerektiğini ifade etti.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/08/19/11/22/resized_c5e95-1721_tur_picture_20170818_12824245_12824241.jpg

Alıcıların da bakımlı hayvanları tercih ettiğini dile getiren Kırkım, "Kurban Bayramı'na kısa süre kala küçükbaş hayvanlara adeta kuaför hizmeti veriyoruz. Buradaki amacımız kurbanlıkların alıcılarının karşısına daha temiz ve bakımlı şekilde çıkması. Tüyleri kırkılan ve ayak bakımları yapılan hayvanlar rahatlıyor. Dere veya gölde yıkanan hayvanlar tertemiz oluyor. Bakımları yapılan kurbanlıklar da alıcıların ilgisini daha fazla çekiyor. Kurbanlıkların alıcılarının karşısında daha bakımlı çıkması ve göze hoş gelmesi için yünlerini kırkıp bakımlarını yapıyoruz." diye konuştu.

Günde yaklaşık 150 kurbanlığın bakımını yaptığını bildiren Kırkım, bir hayvanın kırkımının 15 lira tuttuğunu sözlerine ekledi.

Besici Ahmet Dursun ise tüyleri kırkılan ve ayak bakımları yapılan hayvanların daha sağlıklı olduğunu belirtti.

ÖZGÜN
Kredi kartıyla kurban kesilir mi? Kredi kartıyla kurban almak caiz midir?

Her yıl hayvanların tüylerini kırkarak ayak bakımlarını yaptırdıklarını dile getiren Dursun, alıcıların da bakımlı kurbanlıkları tercih ettiğini vurguladı.

Kurbanlıklarını bayrama hazırladıklarını belirten Dursun, bakımlı hayvanın kendini gösterdiğini anlattı.