Avustralya AstraZeneca ile anlaştı: Koronavirüs aşısı ücretsiz olacak

Avustralya hükümeti, aşı üretiminde lisans sahibi olacak İngiliz-İsveç ortaklığındaki ilaç şirketi AstraZeneca ile anlaştı. Hükümetin amacı yeni tip koronavirüs aşısını tüm vatandaşlarına ücretsiz ulaştırabilmek olacak.

Foto: Arşiv

Avustralya hükümeti, Oxford Üniversitesi'nin geliştirdiği potansiyel yeni tip koronavirüs aşısını tüm vatandaşlarına ücretsiz ulaştırabilmek için, aşının üretim lisansının sahibi İngiliz-İsveç ortaklığındaki ilaç şirketi AstraZeneca ile anlaştı.

CNN'de yer alan habere göre, Avusturalya hükümetinin aşının seri üretiminde pay üstlenmesi karşılığında, AstraZeneca'nın da ülke nüfusunun tamamına bedava aşı sağlaması konusunda taraflar mutabakata vardı. Üretim miktarı, doz maliyeti gibi detayların nihai anlaşmada karara bağlanacağı kaydedildi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/19/05/24/resized_b1188-bfa245f4gettyimages1197768172.jpg

KORONAVİRÜS
Rusya'nın ardından Çin'den flaş açıklama: Koronavirüs aşısı hazır

Oxford aşısı

İngiltere'de Oxford Üniversitesi Jenner Enstitüsü ile Oxford Aşı Grubu iş birliğinde geliştirilen ve üretim lisansı AstraZeneca tarafından satın alınan "ChAdOx1" adlı aşı adayı, insanlarda basit soğuk algınlığına yol açan bir adenovirüsün zayıflatılmış ve kendini çoğaltamayan bir versiyonunu içeriyor. Aşı adayı, koronavirüsün insan hücrelerine tutunmasını sağlayan çivi proteininin yapay şekilde ifade kazanmasını ve vücudun buna karşı koruyucu antikorlar üreterek gerçek virüse bağışıklık kazanmasını amaçlıyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/19/05/25/resized_911f0-315f1b23asireuters_16_9_1596016661880x495.jpg

Halen Güney Afrika ve Brezilya'da insanlar üzerinde test edilen aşı adayının seri üretimi için Arjantin ve Meksika hükümetleriyle de görüşmeler yürütülüyor.

KORONAVİRÜS
Singapur'da bir koronavirüs aşı adayı insanlar üzerinde test edilecek

29 aşı adayı, klinik deneme aşamasında

KORONAVİRÜS
Rusya’nın koronavirüs aşı açıklamasına Almanya’dan tepki: Yüksek riskli deney

KORONAVİRÜS
Rusya, koronavirüs aşısı Sputnik V'nin sivillere uygulanacağı tarihi açıkladı

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanı Koca'dan koronavirüs aşısı açıklaması: 2021 yılının ilk çeyreğinde aşının geliştirilmesi mümkün olabilir