Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan dikkat çeken koronavirüs uyarısı: Okula gitmeyen çocuklarda pozitifleşme daha yüksek

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, kademeli olarak başlayan yüz yüze eğitime geçiş ile birlikte okula giden çocuklarda ciddi bir koronavirüs vaka artışı olmadığını belirterek dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Prof. Dr. Kara, "Okulda olması gerekirken okulda olmayan çocuklara baktığımızda virüsün pozitifleşmesinin biraz daha yüksek olduğunu görüyoruz" dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları öğretim üyesi, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yüz yüze eğitime kademeli geçişin, son dönemde koronavirüs hasta sayılarına etkisini değerlendirdi. Prof. Dr. Kara, koronavirüste toplum geneli ile çocuklardaki vaka sayılarının paralel gittiğini söyledi. Soğuk algınlığı, grip gibi mevsimsel hastalıklardan çocukların önce etkilendiğini, önce çocukta hastalık başladığına dikkat çeken Prof. Dr. Kara, Covid-19’da ise çocuklar bu bakımdan daha korunaklı olduklarını vurguladı.

KORONAVİRÜS
Korkutan açıklama: Koronavirüs beyinde kalıcı hasar bırakıyor; ağır geçirenlerde inme riski var

BU BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS

Prof. Dr. Kara, şöyle konuştu:

GÜNDEM
Yüz yüze eğitimde üçüncü aşama: 5. ve 9. sınıflar için ders başı

'OKULDA OLMAYAN ÇOCUKLARDA POZİTİFLEŞME DAHA YÜKSEK'

Prof. Dr. Kara, okulların kademeli olarak açılmasından itibaren okuldaki çocukların arasında hastalık oranlarına ve bunun topluma yansımasına bakıldığını ifade ederek, "Tüm bu değerlendirmeler yapıldığında ilk etapta bizim görebildiğimiz rakam ve verilerde şöyle bir değerlendirme var; okula gelen çocuklarda çok ciddi bir artış olmadı. Çocukların geriye dönüp ailelerine götürmeleri gibi bir durum çok söz konusu olmadı. Vakalar oluyor; ama bu çok yüksek rakamlarda değil. Bilakis aynı yaş grubunda okulda olması gerekirken ailenin isteğiyle ya da farklı nedenleler okulda olmayan çocuklara baktığımızda virüsün pozitifleşmesinin biraz daha yüksek olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜS
Türkiye'nin 21 Ekim koronavirüs sonuçları açıklandı

'ÇOCUKLAR OKULDA KURALLARA DAHA İYİ UYUYOR'

KORONAVİRÜS
Koronavirüsle ilgili çarpıcı araştırma: Kovid-19 insan hücrelerini etkili biçimde enfekte etmek için bir reseptör kullanıyor

KORONAVİRÜS
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel koronavirüsü yendi

GÜNDEM
Sağlık Bakanlığından kademeli aşı açıklaması

KORONAVİRÜS
Koronavirüsle mücadele eden kahraman doktorlar anlatıyor: Benim yaşımda vefat eden insanlar görüyorum