Bu sırayla olacak

Önce aşı olacak sağlık çalışanları A grubunda bulunuyor. B grubunda yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalanlar ile çalışanlar, C grubunda ise 65 yaş ve üstü bireyler yer alıyor. İkinci aşamada kritik mesleklerde görevli olanlar aşılanacak. Aşı olan herkese kart verilecek e-Nabız uygulamasına da aşı durumu bilgilendirme özelliği eklendi.

Yasemin Asan
Sağlık Bakanlığı, e-Nabız uygulamasına Kovid-19 aşı durumu bilgilendirme özelliği ekledi.

Sağlık Bakanlığının koronavirüsle mücadelede Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda belirlediği 4 aşamalı stratejiye göre öncelikli aşılanacak meslek grupları açıklandı. Buna göre, aşılamanın birinci aşamasının A grubunda sağlık kurumunda çalışanlar (kamu, özel, üniversite, vakıf vb. tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi stajyer öğrencileri dahil) ile tüm eczane çalışanları (eczacı ve kalfalar dahil) bulunuyor. Birinci aşamanın B grubunda yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanlar, C grubunda ise 65 yaş ve üstü bireyler yer alıyor.

KORONAVİRÜS
İlk gün 250 bin sağlık çalışanı aşı oldu: Çok hızlı başladık

ÖNCELİKLİ SEKTÖR ÇALIŞANLARI

KORONAVİRÜS
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kovid-19 aşısının ilk dozunu yaptırdı

KRONİK HASTALIĞI OLANLAR

Aşılamanın üçüncü aşamasında, öncelikle kronik hastalığı olan kişilere aşı yapılacak. Bu kişilerden ilk olarak 40-49 yaşındakiler aşılanırken, bu grubu 30-39 yaş ve 18-29 yaş grubu takip edecek. Üçüncü aşamada son olarak, diğer gruplarda bulunan sırasıyla 40-49 yaş, 30-39 yaş ve 18-29 yaşlarında olanlara aşı uygulanacak. Dördüncü aşamada ise aşılanma sırası geldiği halde zamanında yaptırmayanlar aşılanacak.