Kırmızı seferberlik: 14 gün evden çıkmayın

Koronavirüs risk haritasında çok yüksek iller arasında bulunan kırmızı renkteki şehirler, seferberlik başlattı. Amasya’da Valilik vakaların azaltılması için vatandaşlardan 14 gün gönüllü evde kalmaları istedi. Konya Valisi Vahdettin Özkan, ev ziyaretlerini erteleme çağrısı yaptı. Giresun, Osmaniye ve Zonguldak’ta “Haritadaki rengimizi değiştirelim, birlikte başaralım” kampanyaları başlatıldı.

Koronavirüs risk haritasında alarm veren iller, ‘seferberlik’ başlattı.

Kovid-19 risk haritasına göre çok yüksek riskli iller arasında bulunan Amasya, Giresun ve Konya’da seferberlik başlatılarak, vakaların azaltılması için vatandaşlardan 14 gün gönüllü evde kalmaları istendi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/05/01/16/resized_8aa12-815fd063seferberlik2.jpg

KORONAVİRÜS
Türkiye'nin 4 Mart koronavirüs verileri açıklandı: Tablo ciddiyetini koruyor

İLLER ARASI SEYAHAT ETMEYELİM

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/05/01/17/resized_d8a44-203abb48haritakorona.psd

KORONAVİRÜS
Zonguldak Valisi Tutulmaz uyardı: Mutasyonlu virüs 50'nin üzerinde ve her geçen gün artıyor

TEMASTAN UZAK DURACAĞIZ

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya’nın Kovid-19 risk haritasına göre çok yüksek riskli kategoride bulunmasına ilişkin ev ziyaretlerinin ötelenmesi çağrısında bulundu. Vali Özkan, şunları kaydetti:

KORONAVİRÜS
Adana’da mahkeme 'sokağa çıkma kısıtlaması ihlali' cezasını iptal etti

AŞAĞIYA SEYİR BEKLİYORUZ

KORONAVİRÜS
Trabzon'da cenazeye katılan 100 kişiden 40’ının korona testi pozitif çıktı

ÇOCUKLARIMIZ OKULA GİDEMİYOR

Vali Erdinç Yılmaz, “Vatandaşların desteği olmazsa bizim mücadelemiz bir noktaya kadar olabiliyor. Tespitlerimize göre bu yayılımın en önemli sebeplerinden biri ev ziyaretleridir. Osmaniyeli hemşerilerimden özellikle istirham ediyorum; akraba ve komşu ziyaretlerimizi erteleyelim. Cenazelere katılımı az tutmaya çalışalım, taziyeleri telefonla bildirelim. Bu tablo değişmediği sürece çocuklarımız okullarından geri kalıyor, kafe ve restoran işletmecilerimiz iş yerlerini açamıyor. Kurallara dikkat edersek, dikkat etmeyenleri uyarırsak çok kısa sürede sonuç alacağımıza inanıyorum.”

KORONAVİRÜS
Bakan Koca: Salgını en kısa zamanda geride bırakacağız

Pazar günü marketler bile kapanacak