Koronavirüsle mücadelede yeni dönem: Öğrenciler anne ve babalarına koronavirüs karnesi düzenleyecek

Kırıkkale’de koronavirüs ile mücadele kapsamında “Koronavirüs Dedektifleri İş Başında” projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda öğrenciler, ebeveynlerine yönelik "Koronavirüs Karnesi" düzenleyecek.

Foto: Arşiv.

Kırıkkale Valiliği’nce koronavirüs ile mücadelenin daha etkin sürdürülebilmesi için “Covid-19 Dedektifleri İş Başında” projesi hayata geçirildi. Ülke genelinde ilk kez Kırıkkale’de uygulanan proje kapsamında öğrenciler, ebeveynlerinin koronavirüse karşı daha dikkatli olmalarını sağlamak amacıyla not verip “Covid-19” karnesi düzenleyecek. Bu sayede aile içi ziyaretler, komşu ilişkileri ve sitelerin ortak kullanım alanları gibi yerlerden kaynaklanan pozitif vaka artışlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Sezer, çocukların ve ailelerin koronavirüse karşı daha bilinçli hale gelmesini istediklerini belirterek, “Çocuklarımızdan ailesine not vermesini istiyoruz. Buradaki amaç da not vermek değil, hem çocuklarımızı bilinçlendirmek hem de ailelerin bu noktada dikkatini çekmek biraz daha bilinçlenmeleri noktasında desteklemek diye düşünüyoruz” dedi.

KORONAVİRÜS
TÜ Rektörü Tabakoğlu: Koronavirüse yakalanan hastaların yüzde 5'inde zatürre gelişiyor

"Vaka artışı ziyaretlerden kaynaklanıyor"

Kent genelinde koronavirüs ile mücadelenin devam ettiğini aktaran Vali Sezer, şunları kaydetti:

KORONAVİRÜS
Avrupa'da koronavirüs patlaması: İngiltere, İtalya ve Yunanistan'da korkutan sayılar

"Aileler ve çocuklar bilinçlensin diye proje başlattık"

Vali Sezer, “Bugün de çocuklarımızı bilinçlendirerek aileleri üzerinde bir kontrol mekanizması kurabilir miyiz biraz daha bilinç düzeyini artırmaya yönelik bir faaliyette bulunabilir miyiz diye böyle bir İl Pandemi Kurulu’nda bir görüş ortaya atıldı ve daha önce bunun denemesini İçişleri Bakanlığı bunun denemesini trafik konusunda yapmıştı. Çocuklarımızı trafik müfettişi yapmışlardı ve çocuklar üzerinde son derece etkili olmuştu. Biz de pandemi ile ilgili dedektif çocuklarımızı aileleri üzerinde bir bilinçlendirme noktasında hem çocuklarımız bilinçlensin hem de ailelerimiz bilinçlensin diye böyle bir proje başlattık” diye konuştu.

KORONAVİRÜS
Bartın'da koronavirüs hastalarına bileklik uygulaması başlatıldı

"Karne sonucunda çocuklar ödüllendirilecek"

Covid ile ilgili salgın denetimi ve hocalar tarafından çocuklara bir karne verildiğini anlatan Vali Sezer, “Aileye yazmış olduğumuz bir mektup ve uyulması gereken tedbirleri içeren bir broşürümüz var. Çocuklarımızdan ailesine not vermesini istiyoruz. Buradaki amaç da not vermek değil, hem çocuklarımızı bilinçlendirmek hem de ailelerin bu noktada dikkatini çekmek biraz daha bilinçlenmeleri noktasında desteklemek diye düşünüyoruz. İnşallah hayırlı olur. Karne sonucunda da çocuklarımızı hediyelerle ödüllendireceğiz. Çocuklarımızda da gördüğüm kadarıyla büyük bir heyecan var” ifadesini kullandı.

GÜNDEM
Sigara yasağı denetimde 'pes' dedirten savunma: İçmiyordum kokusunu alıyordum

KORONAVİRÜS
Samsun'da 'pes' dedirten olay: 'Biz filyasyon istemiyoruz, gidin buradan' diyerek ekibi kovdular

KORONAVİRÜS
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Sigara içen kişinin içtiği sigaranın kokusunu alıyorsanız, aradaki mesafeyi daha fazla açmak durumundasınız