Kurban pazarlığında dikkat: Prof. Dr. Murat Arslan alınması gereken önlemleri tek tek sıraladı

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, vatandaşların kurbanlık satın almak için çok sayıdaki kurban satış alanını ziyareti, kurbanlığın kesimi ve ihtiyaç sahiplerine dağıtımı sırasında önemli bir insan trafiği oluşacağını, bu hareketliliğin de kovid-19’un bulaşması açısından önemli bir risk oluşturacağını belirtti.

Haber Merkezi
Fotoğraf: Arşiv

İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Türkiye’de geçen yıl ’nda yaklaşık 3,5 milyon kurban kesildiğinin tahmin edildiğini, dört gün içerisinde hayvan varlığının yaklaşık yüzde 5’inin kesildiği Kurban Bayramı’nın halk sağlığı, hayvan sağlığı, hayvan refahı ve ekonomik boyutları olan karmaşık bir organizasyon olduğunu dile getirdi. lık hayvanların büyükşehirlere getirilmesi, vatandaşların kurban almak için kurban pazarlarını ziyareti, hayvanların kesimi ve ihtiyaç sahiplerine dağıtımı sırasında büyük bir insan trafiğinin olacağına dikkat çeken Arslan, “Her kurbanın satışı, kesimi ve dağıtımı ile aile bireylerinin teması da düşünülürse yaklaşık bir milyon kişinin bulaş açısından risk altında olduğu düşünülebilir” diye konuştu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/06/29/10/30/resized_fa1f9-3033ba04kurban1.jpg

GÜNDEM
'Yeni normal' kurban pazarlığı

KAMUOYU BİLGİLENDİRİLMELİ

Diğer şehirlerden gelen çok sayıdaki üreticinin bayram sonrası dönüşlerinin de bu şehi rlere hastalığın taşınmasına aracılık edebileceğine dikkati çeken Prof. Dr. Aslan, “Tüm bu riskler düşünüldüğünde yaklaşan organizasyonun tedbirleri açısından ayrıca değerlendirilmesi, bulaşmanın minimuma indirilmesi için önlemler alınması ve kamuoyunun konuya ilişkin bilgilendirilmesi önem arz etmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

GÜNDEM
Kurban kesiminde koronavirüs önlemi: Randevuyla yapılacak

İnsan trafiği azaltılmalı

Alınacak önlemlerin temel hedefinin, insan trafiğini azaltmaya yönelik olması gerektiğini belirten Prof. Dr. Aslan, alınması gereken önlemlere ilişkin şu önerileri sundu:

EKONOMİ
Diyanet hazırladı: İşte kurban pazarlarında alınacak koronavirüs önlemleri