Randevular açıldı:  50 yaşa üçüncü doz

İki doz koronavirüs aşısı tamamlanan 50 yaş ve üzeri kişiler, bugünden itibaren üçüncü doz aşı için randevu alabilecek. Bilim Kurulu sonrası konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşların ilk iki dozda hangi aşıyı yaptırmış olursa olsun üçüncü doz için istediği aşıyı seçebileceklerini söyledi. Bakan Koca, Kovid-19 geçirenlere 6 ay sonra tanınan aşı hakkı için, sürenin 3 aya indirildiğini ekledi.

Fahrettin Koca

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 ile mücadele kapsamında iki doz aşı olmuş 50 yaş ve üzerindekiler ile sağlık çalışanlarının bugünden itibaren istedikleri aşıyla üçüncü dozlarını olmak üzere randevu alabileceklerini bildirdi. Türkiye’nin salgın hastalık gündeminden çıktığını belirten Bakan Koca, “Bu sözlerimin bir ümit cümlesi olmadığını bilmenizi isterim, küresel salgının esaretinden kurtuluşunuzun ifadesidir” dedi.

KORONAVİRÜS
Bakan Koca'dan '3. doz aşı' açıklaması: Sağlık çalışanı ve 50 yaş üstü yarından itibaren aşı olabilir

İSTEDİKLERİ AŞIYI OLABİLİRLER

HASTA OLANLARDA SÜRE 3 AYA İNDİ

Bilim Kurulu’nun gündeminde “Kovid-19’u geçirenlerin ne zaman aşı olacakları” konusunun da bulunduğunu belirten Koca, şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi hastalığın üzerinden 6 ay geçtikten sonra aşı hakkı tanımlanıyordu. Bugünden itibaren bu süre 3 aya indirilmiştir. Hastalığı geçirmiş olan vatandaşlarımız hatırlatma dozu olarak aşıyı hastalığın üzerinden 3 ay geçtikten sonra olabileceklerdir. Bu durumun mevcut antikor seviyesini ve koruyuculuğu önemli ölçüde artıracağı değerlendirilmiştir. Elde edilen yeni veriler ışığında BioNTech aşısının ilk dozunu olan vatandaşlarımızın ikinci dozlarını 4 hafta sonra olabilecek şekilde randevu almaları uygun bulunmuştur” dedi.