Sağlık Bakanlığı ramazan ayında alınması gereken tedbirleri 11 maddede sıraladı

Sağlık Bakanlığı ramazanda alınması gereken tedbirleri yeni tip koronavirüse (Kovid-19) göre güncelledi. Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, ramazanda etkinlik, eğlence, fuar ve çarşı faaliyetleri ile türbe ziyaretlerinin yapılmaması, iftar organizasyonları gerçekleştirilmemesi gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı (Arşiv)

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında, ramazanda etkinlik, eğlence, fuar ve çarşı faaliyetleri ile türbe ziyaretlerinin yapılmaması, iftar organizasyonları gerçekleştirilmemesi gerektiğini belirtti.

Bakanlık tarafından hazırlanan enfeksiyon kontrol önlemleri kapsamında, Kovid-19 hastalığının seyri ve bilimsel gelişmelere göre, ramazanda alınması gereken tedbirler de güncellendi.

"Ateş, öksürük, nefes darlığı olanlar yardım çalışmalarına alınmamalı"

Ramazanda insanlar arasındaki iletişim ve temasın daha fazla olduğu ve bu durumun Kovid-19 salgınının seyrini olumsuz yönde etkileyebileceği vurgulanan enfeksiyon kontrol önlemlerinde, dini vazifelerin yerine getirilmesinde sağlığın korunması adına dikkat edilmesi gereken bazı tedbirler ve uyarılar şöyle:

KORONAVİRÜS
Kahramanların koronavirüsle 'yoğun' mücadelesi: Kırmızı kodlu alan görüntülendi