Salgında evde kalan çiftler psikiyatriste koşuyor: Eşimi tanıyamamışım

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Kargı, pandemi sebebiyle çiftlerin evde daha fazla zaman geçirmeye başlamasıyla aile içi şiddetin arttığını belirterek, "Ben eşimi böyle tanımazdım" sözleriyle boşanma düşüncesiyle gelen danışanlarının sayısında ciddi artış olduğunu söyledi.

Dr. Nurettin Kargı.

Edirne’nin en eski ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanlarından Dr. Nurettin Kargı, koronavirüs döneminde danışanlarının anlattıklarıyla duyduklarına inanamaz hale geldiğini belirtti. Koronavirüs salgınıyla birlikte vatandaşların evlerde daha sık zaman geçirmesiyle birlikte şiddetin ve boşanmaların arttığına dikkat çeken Dr. Kargı, evlerde eşler arasında şiddetli kavgalar yaşandığını ifade etti.

KORONAVİRÜS
İki daireyi halıyla birleştirip, halay çekerek virüs bulaştırmışlar

Pandemi sürecinde aile içi şiddet arttı

Koronavirüs salgını öncesi herhangi bir ailede tartışma yaşandığında aile bireylerinden bazılarının dışarıya çıkıp sakinleştikten sonra eve dönmeleriyle aile içi sorunların daha fazla büyümeden çözüldüğünü vurgulayan Dr. Kargı, ancak sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle aileler tartışma yaşasa da dışarı çıkamayınca gerginliklerin şiddete kadar vardığına son dönemde şahit olduğunu anlattı.

KORONAVİRÜS
Babası koronavirüsten hayatını kaybetti: Acıyı yaşamayınca kimse önemsemiyor

Boşanmayı düşünen çiftlere çağrıda bulundu

Pandemi döneminde yaşanan gerginlikler için çiftlerin boşanma kararı vermeden önce psikiyatri doktorlarından yardım almalarının önemli olduğunun altını çizen Dr. Kargı, böylece çocukların da anne ve babasız kalmalarının önüne geçilebileceğini söyledi.

KORONAVİRÜS
Koronavirüsle ilgili sıra dışı iddia: Çin ışınlama deneyinde hata yaptı, virüs çılgına döndü

GÜNDEM
Kısıtlamada uyuşturucuyla yakalandı: Bağımlıyım uyuşturucu içmek için çıktım

KORONAVİRÜS
Aşı yeni yılda