Tedbirli açılma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından tüm Türkiye’nin merakla beklediği yeni normalleşme adımlarını açıkladı. Lokanta ve kafeler 07.00-21.00 saatleri arasında tedbirli olarak açılırken, okullarda sınırlı olarak yüz yüze eğitim başladı. İşte “yeni kademeli normalleşme” kararları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haziran ayını bir aşı seferberliği ayına dönüştürmek için imkanları sonuna kadar zorlayacaklarını belirterek, dedi. Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslendi.

KORONAVİRÜS
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı: Kısıtlama hafta içi ve cumartesi 22.00-05.00 arasında olacak

TEDBİRLER AMACINA ULAŞTI

GÜNDEM
İçişleri Bakanlığı'ndan kademeli normalleşmeye ilişkin genelge

TEMMUZDA YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimini paylaşan Erdoğan, şunları kaydetti: “Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edilecektir. Bu sınırlama, hafta sonu ise cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasında, yani pazar gününün tamamını da kapsayacak şekilde uygulanacaktır. Temmuz ayında, bu kısıtlama süreleri ve günleri vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada katedilen mesafeye göre yeniden belirlenecektir.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı: Kontrollü normalleşme gündemde

PAZAR GÜNÜ SADECE PAKET SERVİS

AKADEMİK TAKVİM 13 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran’dan itibaren başlayabilecektir. Üniversiteler, 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır. Spor kulüpleri genel kurullarını Haziran’ın ilk gününden itibaren, diğer kuruluşlar da Haziran’ın ikinci yarısından itibaren gerçekleştirebileceklerdir.” Erdoğan, kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulamasının, yeni bir düzenlemeye kadar devam edeceğini kaydetti.

Sahte gündemlere hapsedemeyecekler

BU ASRIN SEMBOL ESERLERİNDEN

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: Tabii birileri özellikle bu eseri kalkıp da İstanbulumuz için böyle farklı veyahut da bir sembol olarak görmeyebilir. Sultanahmet’i görebilir, Süleymaniye’yi görebilir, Fatih Camisi’ni görebilir, Eyüp Sultan’ı görebilir, bunlar bizim için tabii ki sembol eserlerdir ama bilesiniz ki onlar o asrın veya o asırların sembol eserleriyse, işte şu anda bizim de Çamlıca’nın tepesindeki Büyük Çamlıca Camisi bu asrın sembol eserlerinden bir tanesidir ve bu kule oradaki bütün o çevre pisliğini temizlemek suretiyle buraya bu kulenin dikilmesi, 100 civarında radyonun ortak yayın yapabilecek kapasitede olması ve oradan tüm İstanbul’u bütün güzellikleriyle seyredebilme imkanını vermesi o da bu devrin, bu asrın inşallah sembol eserlerinden bir tanesidir.”

Üretim ve istihdam daha da artacak

Bugün (Dün) 2021 yılı ilk çeyrek büyüme rakamlarının açıklandığını anımsatan Erdoğan, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüyerek, G-20 ülkeleri arasında Çin’in ardından ikinci sırada yer aldığını söyledi. Erdoğan, “Büyümede en dikkat çekici kalem, makine ve teçhizat yatırımlarının yüzde 30,5 gibi gerçekten güçlü bir şekilde artmış olmasıdır. Bu durum, yatırımların devam ettiğinin, dolayısıyla önümüzdeki dönemde üretimin ve istihdamın daha da artacağının işaretidir” diye konuştu.

2053 için kolları sıvayalım