Uzman uyardı: Koronavirüslünün olduğu kapalı ortamda maske olsa da 4 saatte virüs bulaşıyor

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Tekin, kapalı ortamlarda 4 saat ve üzerinde geçirilen zamanlarda maskenin koruyuculuğunu yitirdiğini belirterek, "İçeride Covid-19 hastası biri varsa ve kapı, pencere kapalı ise o ortamda 4 saat kaldığınız zaman maskeli dahi olsanız virüs yüzde 100 bulaşıyor" dedi.

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin.

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, kış aylarına girilmesiyle hastalıkların arttığını ve kapalı ortamlarda daha çok vakit geçirildiğinden virüslerin bulaşma riskinin yüksek olduğunu söyledi.

GÜNDEM
Vaka sayılarının arttığı ilde dikkat çeken çağrı: Asıl tehlike evlerde ihbar edin!

'BU KONUDA KATI TEDBİRLERİN UYGULANMASI GEREKİYOR'

Prof. Dr. Recep Tekin, kapalı ortamda kaçak şekilde devam eden işletmelere katı tedbirlerin uygulanması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanı Koca 4 ilin vali ve sağlık müdürleriyle görüştü: Ağır hasta yükü artıyor

KORONAVİRÜS
Sağlık Bakanlığı 8 Aralık koronavirüs sonuçlarını açıkladı: Ölü sayısı 211, vaka sayısı 33 bin 198

KORONAVİRÜS
ABD, Pfizer / BioNTech aşısının aşısının güvenilirliğini teyit etti