La İlahe İllallah Ne Demek, Anlamı, Faziletleri: Kelime-i Tevhid Okunuşu

La İlahe İllallah, İslam'ın temel inançlarından biridir. Arapça'da "Allah'tan başka ilah yoktur" anlamına gelir. Bu ifade, Allah'ın tek ve eşsiz olduğunu, her şeyin yaratıcısı, sahibi ve yöneticisi olduğunu kabul etmektir. La ilahe illallah Muhammeden resulullah kelime-i şahadet ifade ettiği mana İslam’ın temel ilkesini oluşturur. Lâ ilahe illallah” nedir? “Lâ ilahe illallah” zikrinin faziletleri nelerdir? La ilahe illallah Muhammeden Resulullah demenin, okumanın sevabı, fazileti ve sırları nelerdir?

Kelime-i tevhid nedir? Kelime-i tevhid anlamı nedir, nasıl getirilir?

La İlahe İllallah ifadesi, İslam'ın temel ilkelerinden biridir. Bu ifadeyi kabul etmek, İslam'a girmenin ilk şartıdır. La İlahe İllallah, İslam'ın iki temel ilkelerinden biri olan tevhid inancının bir ifadesidir. Tevhid, Allah'ın tek ve eşsiz olduğunu, her şeyin yaratıcısı, sahibi ve yöneticisi olduğunu kabul etmektir. Diğer temel ilke ise İslam'ın son peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) Allah'ın kulu ve elçisi olduğuna inanmaktır.

La İlahe İllallah anlamı

Kelime-i tevhid sözlük anlamı ile “Allah’ı birleme cümlesi” demektir. “Lâ ilahe illallah” sözünden ibarettir ve “Allah’tan başka ilah yoktur.” anlamına gelir. Bu cümlenin ifade ettiği mana İslam’ın temel ilkesini oluşturur. Hz. Peygamber, “Kıyamet gününde benim şefaatim sayesinde en mutlu olacak insan, kalbinden içtenlikle, Lâ ilâhe illallah diyendir.” (Buhârî, İlim, 33; Rikâk 51) buyurmuştur.

La İlahe İllallah ifadesi, Kur'an-ı Kerim'de geçiyor mu, nerde geçiyor?

La ilahe illallah Muhammeden resulullah demenin fazileti, sevabı

Hz. Peygamber, “Kıyamet gününde benim şefaatim sayesinde en mutlu olacak insan, kalbinden içtenlikle, Lâ ilâhe illallah diyendir.” (Buhârî, İlim, 33; Rikâk 51) buyurmuştur.

La ilahe illallah en faziletli zikir mi?

Zikir, hatırlamak ve hatırlatmak demektir. Kelime-i tevhidi zikir olarak okumak, okuyana ve dinleyenlere Allah’ı hatırlatacağı için sevap kazandıran bir ameldir, zikirlerin en güzelidir. Resûlullah, “En faziletli zikir ‘Lâ ilahe illallah’; en faziletli dua da ‘Elhamdülillah’ demektir.” (İbn Mâce, Edeb, 55) buyurmuştur.

Lâ ilâhe illallah günde kaç defa okunmalı?

Bunun yanında günde yüz defa “Lâ ilâhe illallah” diyenin çeşitli şekillerde mükâfatlandırılacağı yönünde hadisler bulunmaktadır. (İbn Mâce, Edeb, 54)

La İlahe İllallah okumanın fazileti ile ilgili hadis var mı?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) yine hadislerinde bunun bir ibadet olduğunu söylemiştir.

Ebû Tâlib’in kızı Ümmü Hânî;

"Yâ Rasûlâllah! Ben ihtiyarladım ve zayıfladım. Bana oturduğum yerde yapabileceğim bir ibâdet tavsiye edebilir misiniz?" diye sordu.

Hz. Rasûlâllah (sav);

"Yüz defa Sübhânellâh, yüz defa el-Hamdü lillâh, yüz defa Lâ ilâhe illâllah de!" buyurdular. (İbn-i Mâce)

La ilahe illallah zikri neye iyi gelir?

La İlahe İllallah diyenin günahları silinir, yerine sevap yazılır. La İlahe İllallah cennetin anahtarıdır. Son sözü La İlahe İllallah olan kimsenin ruhu kolay çıkar. İhlasla La İlahe İllallah söylemek kişiyi haramlardan alıkoyar.

Yetmiş bin tevhid okunarak hatim yapılır mı?

100 kere la ilahe illallah dersek ne olur?

Hadis-i Şerifte günde 100 defa "Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, lehu'l mülkü ve lehu'l hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadîr" zikrini getirmenin büyük sevâbını anlatıyor.

İslam'ın şartı kaçtır?

İslam'ın beş şartı, Müslümanların Allah'a olan bağlılıklarını ve O'nun emirlerini yerine getirmelerini ifade etmektedir. Bu beş şart, Müslümanların dünya ve ahiret hayatında mutlu ve huzurlu olmaları için bir yol göstericidir.

İslam'ın beş şartı, İslam'ın temel ibadetlerini ve inançlarını özetlemektedir. Bu beş şart, her Müslümanın yerine getirmesi gereken farzlardır. İslam'ın beş şartı şunlardır:

Kelime-i Şehadet İslam’ın şartlarındana mıdır?

Kelime-i Şehadet getirmek: Kelime-i Şehadet, "La ilahe illallah, Muhammedün rasulullah" demektir. Bu ifade, "Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed O'nun elçisidir" anlamına gelir. Kelime-i Şehadet, İslam'a girmenin ilk şartıdır.

Namaz kılmak: Namaz, İslam'ın beş şartından biridir. Namaz, günde beş vakit kılınan bir ibadettir. Namaz, Müslümanların Allah'a ibadet etmeleri, O'nun huzuruna çıkmaları ve O'nun nimetlerine şükretmeleri için bir fırsattır.

Oruç tutmak: Oruç, İslam'ın beş şartından biridir. Oruç, Ramazan ayında tutulan bir ibadettir. Oruç, Müslümanların açlık ve susuzluğa katlanarak Allah'ın rızasını kazanmaya çalışmalarıdır.

Zekat vermek: Zekat, İslam'ın beş şartından biridir. Zekat, zengin Müslümanların fakir Müslümanlara yardım etmek için verdikleri bir vergidir. Zekat, Müslümanların Allah'ın adaletini ve yardımseverliğini temsil eden bir ibadettir.

Hacca gitmek: Hac, İslam'ın beş şartından biri değildir, ancak Müslümanların yerine getirmesi gereken bir ibadettir. Hac, Müslümanların Mekke'ye gidip Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğduğu, yaşadığı ve vefat ettiği yerleri ziyaret etmesidir. Hac, Müslümanların Allah'a olan bağlılıklarını ve O'nun huzurunda olmanın sevincini yaşamaları için bir fırsattır.

ÖZGÜN
La ilahe illallahul melikul hakkul mubin anlamı ve fazileti

ÖZGÜN
Korku, çaresizlik ve sıkıntı duası: Peygamberimizin sıkıntı anında okuduğu dua