Sayısal bölümler hangileri? ÖSYM 2024 YKS tercih kılavuzu SAY 2 yıllık ve 4 yıllık programları

Sayısal bölümler, ÖSYM 2024 YKS tercih kılavuzu üzerinden güncellenip güncellenmediği merak konusu. 2024 YKS sonuçları açıklandı. ÖSYM YKS tercih kılavuzu yardımıyla sayısaldan tercih yapacak adaylar da üniversitelerin ön lisans ve lisans SAY bölümlerini araştırıyor. YKS sayısal bölümleri, Matematik, Fizik ve Kimya derslerini içermekte. Sayısal bölüm arasında tıp, diş hekimliği, eczacılık mühendislik ve mimarlık gelmekte. üniversitelerin 2 ve 4 yıllık sayısal bölümleri ile taban puanları ve başarı sıralaması için gözler YKS tercih kılavuzuna çevrildi. Peki sayısal bölümler taban puanları 2024 sıralamaları nedir? İşte sayısal (SAY) puanla alan üniversite bölümleri.

Sayısal ile alan bölümler hangileri?

YKS sayısal bölümleri, öğrencilerin çok yönlü bir eğitim almalarına ve geniş bir alanda kariyer yapmalarına olanak tanır. Bu bölümler, öğrencilerin hayallerindeki kariyere ulaşmaları için onlara gerekli bilgi ve becerileri kazandırır.

YKS üniversite tercihleri ne zaman başlayacak?

YKS sonuçları 16 Temmuz 2024 Salı günü açıklandı.Geçtiğimiz yıl YKS tercihleri 27 Temmuz tarihinde alınmaya başlamış ve 8 Ağustos'ta sona ermişti. 2024 YKS tercih kılavuzunun da sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yayımlanması bekleniyor.

YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

ÖSYM 2024 YKS tercih kılavuzunu yayınlanmadı. YKS sonuçlarının ardından kılavuz ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabilecek.

YKS 4 yıllık sayısal bölümleri

2 Yıllık Sayısal (SAY) bölümler (TYT)

ÖZGÜN
Sözel bölümler neler? YKS 2 yıllık ve 4 yıllık sözel (SÖZ) meslekleri

ÖZGÜN
TYT puanıyla alım yapan 2 yıllık bölümler

ÖZGÜN
Eşit ağırlık bölümleri neler? 2 ve 4 yıllık EA programlarda hangi meslekler var?

ÖZGÜN
YKS 120, 130, 140, 150, 200, 210, 220, 230, 240, 250 puanla alan üniversiteler hangileri?