Gabar terörle değil petrolle anılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabar’da bulunan petrolün vatandaşlara en uygun şartlarda verileceğini söyledi. Erdoğan, “Bundan sonra Gabar; terörle anılmayacak, o bölgede ayrı bir petrol zenginliğiyle anılacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Olimpiyat Parkı karşısındaki yeni miting alanında konuştu.

14 Mayıs’a günler kala yoğun seçim temposunu sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün ilk adresi Van oldu. Kentte büyük bir coşkuyla karşılanan Erdoğan, miting alanını dolduran vatandaşlara hitap etti. Erdoğan’ın gündeminde Gabar’da keşfedilen petrol vardı. Gabar'da bulunan petrolün vatandaşlara en uygun şartlarda verileceğini söyleyen Erdoğan, “Bundan sonra Gabar; terörle anılmayacak, o bölgede ayrı bir petrol zenginliğiyle anılacak” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van’ın ardından Erzurum’a geçti. Erdoğan, burada da kendisini bekleyen yüz binlere hitap ederek önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı, iki mitingin ardından Ankara’ya geçti.

HDP VAN’I SUSUZLUĞA MAHKUM ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Beşyol Meydanı'nda düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti. Eşi Emine Erdoğan ile kürsüye gelerek meydanı dolduran vatandaşları selamlayan Erdoğan, sözlerine “14 Mayıs akşamı inşallah hep birlikte balkondan sesleniyor muyuz?" diyerek başladı. Van depremini hatırlatan Erdoğan, o dönemki HDP'li belediye başkanının Van'ı susuzluğa mahkum ettiğini, Van depreminden sonra da adım atmadığını belirtti. Alandaki bir vatandaşın elinde tuttuğu, "Artık Gabar terörle değil, petrol rezerviyle anılacak." yazılı pankartı okuyan Erdoğan, "Bunu kim yaptı? Yine biz yaptık. Bundan sonra Gabar, terörle anılmayacak. Bundan sonra Gabar, inşallah o bölgede ayrı bir petrol zenginliğiyle anılacak." dedi.

PETROL ZENGİNLİĞİYLE ANILACAK

Doğal gazın vatandaşa bir ay, bir yıl boyunca da 25 metreküpünün ücretsiz verileceğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Gabar'daki petrolü de inşallah vatandaşımıza en uygun şartlarda vereceğiz. Ülkemizin ilk yerli ve milli otomobilini yaparız. Gözlerinin önündeki ürüne 'Hani nerede?' derler. Bay bay Kemal, Gemlik'te fabrika. Hadi git. Niye gitmiyorsun? Meral Hanım sen niye gitmiyorsun? Gidemezler.”

NEREYE GİTTİKLERİNİ BİLMİYOR

Masanın ortağı FETÖ'nün ne yaptığını çok iyi bildiğine işaret eden Erdoğan, "Ötekilerin durumu ise hak getire, tam bir trajedi. Geçmişlerini ve kendilerini inkar pahasına düşmüşler Kılıçdaroğlu'nun peşine, nereye doğru gittiklerini bile bilmiyorlar" diye konuştu.

Erzurum ve Van Erdoğan’ı bağrına bastı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Van’da, vatandaşların yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı. Vanlılar, Erdoğan'a havalimanından kent merkezine gelinceye kadar ellerinde Türk bayrakları ve tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan ise kendisini bekleyen vatandaşları otobüsten selamladı.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'da 130 bin kişiye hitap etti: 14 Mayıs'ta terör baronları hariç kimse kaybetmeyecek

GÜNDEM
Fondaş gazeteci Portakal haddini aştı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etti

SEÇİM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan The Economist'te tepki: İç siyasetimizin yönlendirilmesine izin vermeyeceğiz

SEÇİM
Kandil’le beraber yürüyorlar