Dünyanın en iyi oyunlarında 'Türkiye' imzası görülecek

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, Türkiye'de artık daha geniş kapsamlı, 3-5 yıl kuluçka dönemine ihtiyaç duyan ve piyasada uzun süre kalan oyunları geliştiren şirketlerin sayısının arttığını belirterek, "Artık bunların geliştirilme aşaması tamamlandı ve yakında dünyada en iyi oyunların yeniden Türkiye'den çıktığını göreceğiz." dedi.

İstanbul, Avrupa'da en fazla oyun stüdyosuna sahip şehirler arasında.

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, Türkiye'nin oyun sektörüne ilişkin değerlendirmede bulundu.

Son dönemde sade ve basit olarak tanımlanan "hyper casual" oyunların dünyada eskisi gibi rağbet görmediğini vurgulayan Tüzgen, Türkiye'de oldukça yaygın olan bu oyunları geliştiren stüdyoların hızlı bir şekilde PC ve konsol oyun stüdyolarına dönüştüğünü gözlemlediklerini söyledi.

Tüzgen, İstanbul'un Avrupa'da en fazla oyun stüdyosuna sahip şehirler arasında olduğunu bildirdi.

Dolayısıyla Türkiye'nin ciddi bir oyun girişimciliği tecrübesi bulunduğuna dikkati çeken Tüzgen, şöyle konuştu:

Siber güvenliğe karşı önlemler

Tüzgen, dünyada artan gerilimin özellikle siber güvenlik ve savunma teknolojilerini kritik hale getirdiğine işaret ederek, Bilişim Vadisi bünyesinde bu alanda nitelikli insan kapasitesini geliştirecek programlar uyguladıklarını anlattı.

Bünyelerindeki 42 Türkiye Yazılım Okulları'nda yazılımcılık eğitimi verdiklerini anımsatan Tüzgen, "Dünyada yeni bir model olan ve akran öğrenmesine dayanan bu okullarda, AB'de geçerli ön lisans, lisans, yüksek lisans seviyesine denk mesleki yeterlilik belgesi verebiliyoruz. Bu okullarda öğrencilerimiz önce genel bir eğitim alıyorlar, sonra kendileri uzmanlık alanları tercih ediyorlar. Bu uzmanlık alanlarından biri de siber güvenlik. Öğrencilerimizi siber güvenlik alanında uzmanlaşmaya teşvik ederek ülkemizin siber vatan dediğimiz alanda da korunmasına, tehditlere karşı daha güçlü hale gelmesine destek olmayı arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Tüzgen, TEKNOFEST'in ilk yılından beri paydaşı olduklarını ve festivali çok önemli bir eğitim aracı olarak gördüklerini dile getirdi.

"Eduvence, Türkiye'nin ihraç ettiği bir eğitim platformu ürününe dönüştü"

Bilişim Vadisi'nde kendi eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere "Eduvence" platformunu hayata geçirdikleri bilgisini veren Tüzgen, şunları kaydetti:

Tüzgen, yeni girişimcilik merkezinde, Vadi İstanbul şubesinde 4 bin metrekarelik bir kuluçka merkezi açacaklarını da sözlerine ekledi.