SpaceX 54 Starlink uydusunu daha uzaya fırlattı

Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, 5 günlük gecikmenin ardından 54 Starlink uydusunu daha Falcon 9 roketi ile yörüngeye fırlattı.

Arşiv

Elon Musk'ın sahibi olduğu ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, yeni Starlink uyduları fırlatmaya devam ediyor. Son olarak Falcon 9 roketi ile 54 Starlink uydusu daha başarılı bir şekilde yörüngeye gönderdi.

Starlink 4-34 görevinde yer alan 60 metre yüksekliğindeki Falcon 9 roketi, 5 günlük gecikmenin ardından Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri Üssü'nden fırlatıldı. Falcon 9 roketinin üst bölümünün kalkıştan yaklaşık 15 dakika sonra Starlink uydularını yörüngeye sorunsuz bir şekilde ulaştırdığı öğrenildi.

TEKNOLOJİ
Elon Musk ile Twitter arasındaki kriz büyüyor: Şirket ikiye bölündü

180'İNCİ FIRLATMA OLARAK KAYITLARA GEÇTİ

Son uçuş, SpaceX’in 180. fırlatması olarak kayıtlara geçerken, 2022 yılında tamamlanan görev sayısı da 42’ye ulaştı. Starlink 4-34 görevi çerçevesindeki fırlatma geçtiğimiz Salı gününden bu yana 5 gün boyunca olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenmişti.

HEDEF UZAY TAŞIMACILIĞININ MALİYETİNİ DÜŞÜRMEK

ABD’li milyarder iş insanı Elon Musk tarafından kurulan uzay taşımacılığı şirketi SpaceX; Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarını bünyesinde bulunduruyor. Şirketin, uzay taşımacılığının maliyetini düşürme hedefiyle kurulduğu biliniyor.

TEKNOLOJİ
Elon Musk'tan mektup var: 44 milyar dolarlık anlaşmanın feshi için adım atıldı