Yılın konsept otomobili: Renault Trezor

Fransız otomobil üreticisi Renault’un Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında tanıttığı Renault Trezor yılın konsept otomobili ödülünü aldı. Tamamen elektrikli Renault Trezor, geleceğin otomobillerini temsil ederken tasarımıyla göz doldurdu.

Yeni Şafak
​Renault Trezor, 0'dan 100 km hıza 4 saniyede ulaşabiliyor ve tam şarj edildiğinde 160 km ile 200 km arasında bir mesafe katedebiliyor.

Her yıl Mart ayında yapılan ve otomobil dünyasının kalbinin attığı yerlerden biri olan Cenevre Otomobil Fuarı'nda “2016'nın Konsept Otomobili" seçimi gerçekleşti. Her yıl dünyaca ünlü otomobil üreticilerinin yarıştığı “Konsept Otomobil" ödülünü bu yıl, Renault Trezor elektrikli süper otomobil kazandı.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/03/13/01/44/resized_2ef4e-60bf02e8foto2.jpg

İlk olarak eylül ayındaki Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenen Renault Trezor, etkileyici görüntüsüyle dikkat çekiyor.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/03/13/01/45/resized_15100-c972e44efoto3.jpg

Aracın ilk göze çarpan özelliği kapı sistemi. Görenlerin efsanevi Batman serisindeki "Batmobile"e benzettikleri aracın klasik kapı sistemi bulunmuyor. Aracın kapısı diye tabir edebileceğimiz giriş yeri tavanı. Araca binebilmek ya da inebilmek için aracın tavanı gövdesinden ayrılıyor ve giriş yeri açılıyor.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/03/13/01/49/resized_20dbc-4ba9a92cfoto4.jpg

Renault Trezor, ön ve arka tarafında olmak üzere iki bataryayla gücünü elde ediyor. Ayrıca bu, aracın eşit ağırlık dağılımına sahip olmasını sağlıyor. Her pil kendi soğutma sistemine sahip. Bunun yanında kaputun üzerindeki altıgen hava delikleri de bu soğutma sistemine yardımcı oluyor. Nefes alıp veren bir diyafram izlenimi veren bu hava delikleri, araca farklı bir hava katıyor.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/03/13/01/51/resized_3d782-4d473cfdfoto5.jpg

Renault Trezor, 0'dan 100 km hıza 4 saniyede ulaşabiliyor ve tam şarj edildiğinde 160 km ile 200 km arasında bir mesafe katedebiliyor. Elektrik motorunun maksimum gücü 260 kW. Bu da 350 beygire tekabül ediyor.

Süper otomobilde normal, spor ve otonom olarak üç farklı sürüş modu bulunuyor. Otonom sürüş sırasında otomobilin arka ve yan taraflarındaki logolar yanarak aracın otomatik sürüşte olduğu belirtiliyor. Ayrıca direksiyon, otonom moddayken genişliyor ve böylece sürücünün panodaki panoramik ekranı görüntülemesine izin veriliyor. Bunlarla birlikte Renault, sürücülerin eller serbest / gözler serbest (hands-free / eye-free) şekilde gitmesine izin verecek teknolojiyi de kullanıcılarına sunuyor.

Renault, bu süper aracın iç kısmında ise yeterince cömert davranmamış. Eşya koymak için sadece ön tarafta bir eşya gözü bulunuyor. Kırmızı ahşaptan yapılmış gösterge paneli ve L şeklindeki dokunmatik ekranıyla Renault, gelecek yıllardaki iç paneli hakkında bizlere ipuçları sunuyor.