YouTube yakında beğenmeme sayılarını gizleyebilir

YouTube, beğenmeme düğmesinin platformdaki içerik oluşturucuları olumsuz etkilediğini düşünerek sayıları kaldırmayı test ediyor. Şu anda sınırlı bir kullanıcı kitlesi için devam eden testler, önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılara açılabilir.

Yunus Emre Şahin
YouTube

Facebook, Twitter ve Instagram gibi platformlar paylaşılan gönderilerdeki etkileşimleri temelde beğeni ve yorumlarla ölçüyor. Ek olarak bir dizi parametre olsa da aslında temelde en önemli faktör bunlar. Ancak beğeni düğmesi aslında kullanıcıların duygularını tam olarak ifade etmesinden çok uzak. İşte bu noktada sosyal ağlar farklı emoji tepkileri üzerinde çalışıyor. Facebook'un uzun süre önce aktif ettiği yeni emoji etkileşimlerin nedeni de bu.

Son olarak YouTube ise şu anda herkese açık olarak sunduğu 'beğenmeme' düğmesindeki sayıları kaldırmayı test ediyor. Buna ek olarak YouTubeStudio'da videoya gelen etkileşimler aynı şekilde görülmeye devam edilebilecek. Yani aslında videoyu kaç kişinin beğenmediği Studio'dan ayrıntılı bir şekilde görülebilecek.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/03/31/09/52/resized_7dd90-5abb3bceyoutubelike.jpg

YouTube, beğenmeme rakamlarını neden kaldırmayı planlıyor?

YouTube, 'beğenmeme' sayısının herkese açık şekilde görüntülenebiliyor olmasının içerik oluşturucuları olumsuz etkilediğini düşünüyor. Konuyla alakalı yapılan açıklama ise şu şekilde:

Beğenmeme düğmesiyle ilgili ilk karar değil

YouTube, daha önce birkaç kez benzer test gerçekleştirmişti. Son açıklama ise şöyle:

TEKNOLOJİ
YouTube kısa video servisi Shorts'u tüm kullanıcılara açıyor

TEKNOLOJİ
YouTube'un Türkiye'ye temsilci ataması ne anlama geliyor?

TEKNOLOJİ
YouTube'un masaüstü sürümüne sesli arama özelliği geldi