TOKİ kura çekimi TOKİ'nin sosyal medya hesaplarından canlı takip edilebilecek

TOKİ ilk evim projesi kapsamında konut kuralarının ilki bugün yapılacak. TOKİ ilk kura çekilişi 7 Kasım'da Şırnak ve Ardahan'da yapılacak. 16 Kasım'a kadar 12 ilde TOKİ konut kuraları çekilecek. TOKİ konut kura çekilişleri merakla beklenirken "TOKİ kura çekilişi nasıl canlı izlenir, TOKİ kura çekilişi nasıl takip edilir" sorularının yanıtı da belli oldu. Bakan Murat Kurum, TOKİ kura çekilişlerinin TOKİ kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak takip edilebileceğini açıkladı. Peki, TOKİ 2+1 3+1 konut kura çekilişi canlı nasıl izlenir? TOKİ kuraları nasıl, nereden takip edilir? İşte TOKİ twitter, youtube, instagram kurumsal sosyal medya hesapları...

TOKİ canlı izle

TOKİ kura çekilişi bugün başlıyor. TOKİ kuraları için heyecan devam ederken TOKİ kura çekiminin nasıl takip edileceği merak kazandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sosyal Konut projesinde ilk kuraların 7 Kasım'da Şırnak ve Ardahan'da çekileceğini açıkladı. Peki, Şırnak ve Ardahan TOKİ sonuçları nereden, nasıl izlenecek?

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NASIL CANLI İZLENECEK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim kampanyasına, gençlerden emeklilere, engellilerden şehit yakınlarına ve gazilere kadar 5 milyon 135 bin geçerli başvuru yapıldığını söyledi.

İlk etapta inşa edilecek 250 bin sosyal konutun 50 bininin İstanbul'a yapılacağını hatırlatan Kurum, yine 50 bin arsanın da İstanbulluların hizmetine sunulduğunu kaydetti.

İstanbulluların sosyal konut ve arsa projelerine yoğun ilgi gösterdiğini, kendilerinin de bu ilgiye kayıtsız kalmadıklarını belirten Kurum, "Kasımda sona eren arsa ve iş yeri başvurularımızın süresini 15 Kasım’a kadar uzattık. Tabi 25 Ekim’de ilk temellerimizi Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 40 gün sonra attık. İlk kuralarımızı 7 Kasım Pazartesi günü Şırnak ve Ardahan illerinde başlatıyoruz." dedi.

TOKİ CANLI KURA ÇEKİLİŞİ İZLEME

TOKİ kura çekilişleri TOKİ'nin aşağıda yer alan resmi sosyal medya adresleri üzerinden yapılacak.

TOKİ E-DEVLET SONUÇ SORGULAMA EKRANI

TOKİ sonuçları e-devlet ekranı üzerinden sorgulanabilecek. İşte E-devlet TOKİ kura çekilişi sonuç ekranı.

TOKİ KURALARI NASIL YAPILACAK?

Toplu Konut İdasi tarafından yaptırılan konutlarda kura çekilişi belirlenen tarihlerde yapılıyor.

TOKİ konutlarında kura çekilişi şöyle yapılıyor;

Kura çekim işlemleri belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir.

TOKİ EVLERİ NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Bakan Kurum, konutların teslim süresine ilişkin de “Söz verdiğimiz gibi 2 yıl içinde 250 bin konutumuzu teslim edeceğiz. Projemize sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza müteşekkiriz. Milletimiz için en güzelini yaptık, yapıyoruz, yapacağız." dedi.

ÖZGÜN
TOKİ kura çekişleri başlıyor! Bakan Kurum ilk kura çekilişi tarihini duyurdu

ÖZGÜN
TOKİ Şırnak ve Ardahan kura çekimi bugün yapılacak