TOKİ 1 milyon arsa ve 10 bin işyeri başvuru şartları neler? İşte sosyal konut arsa, işyeri başvurularında bilinmesi gerekenler

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ikinci ayağını oluşturan arsa ve işyeri satışları için başvurular 10 Ekim itibariyle başladı. 1 milyon arsa ile 10 bin işyeri için başvurular e devlet üzerinden 7 Kasım’a kadar yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan arsa ve işyeri konusunda detayları Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyuracağını açıkladı. Peki TOKİ arsa başvuru şartları neler? Kimler TOKİ 1 milyon arsa başvurusu yapacak? TOKİ konuta başvuran arsaya ya da işyerine de başvurabilir mi? İşte TOKİ arsa ve işyeri başvuru detayları.

TOKİ konuta başvuran arsaya başvurur mu?

TOKİ konutlarından sonra şimdi de 1 milyon arsa ile 10 bin işyeri başvuruları için takvim süreci başladı. Evi olmayan vatandaşın kira öder gibi ev sahibi olmasını sağlayacak, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi İlk Evim İlk İşyerim kapsamında yer alan arsalar ve işyeri için başvuru süreci bugün itibariyle başladı.

Sosyal konuta başvuran TOKİ arsaya başvuru yapabilecek mi?

TOKİ arsa başvurusu yaparken ödeme yapılacak mı?

TOKİ 1 milyon arsa satışı mı yapacak?

İlk etapta 100 bin arsa ve 10 bin işyeri, 5 yılda 250 bin arsa ve 50 bin işyeri yapılması planlanıyordu. Gelen yoğun ilgi sonrası arsa sayısında artışa gidildi. Müjdeyi paylaşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 1 milyon arsanın dar gelirli vatandaşa uygun fiyat ve ödeme şartı ile satılacağını söyledi. Proje kapsamında iki çeşit arsa yer alıyor. Müstakil konutların yapılacağı arsalar 350 ila 500 metrekare büyüklükte olacak.

TOKİ 1 milyon arsa başvurusu nereden yapılacak?

Vatandaşlar TOKİ arsa başvurularını e devlet ya da Ziraat Bankası'ndan yapabilecek. TOKİ ARSA BAŞVURU EKRANI İÇİN

TOKİ arsa fiyatları kaçtan satılacak?

TOKİ 1 milyon arsa hangi hangi illerde satılacak?

TOKİ 1 milyon arsa başvuru şartları neler?

TOKİ 10 bin işyeri başvuru şartları neler?

TOKİ işyeri hangi illerde var?

ÖZGÜN
TOKİ İlk Evim Arsa başvuruları e devlet yapılacak! İşte 10 soruda TOKİ arsa başvurusu merak edilenler

ÖZGÜN
TOKİ iş yeri başvurusu ne zaman sona erecek?