Yasin suresi oku, dinle! Türkçe meali ile Yasin suresi

Yasin Suresi, Kur'an-ı Kerim'in kalbi olarak bilinir ve 83 ayetten oluşur. Adını ilk ayetindeki "Yasin" ifadesinden almıştır. Surede, tevhid (Allah’ın birliği), nübüvvet (peygamberlik) ve ahiret yani ölüm sonrası yaşam konuları detaylı bir şekilde ele alınır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v), Yasin Suresi'nin okunmasını sıkça tavsiye etmiş ve bu surenin birçok manevi faydasının olduğunu belirtmiştir. Yasin-i Şerif olarak da anılan bu sure, dini ritüellerde ve dualarda sıkça okunur. Yasin Suresi'nin Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, meali, tefsiri, faziletleri ve dinleme seçeneği ile ilgili ayrıntılı bilgilere haberimizde ulaşabilirsiniz.

Yeni Şafak
Yasin Suresi (Yasin-i Şerif) Duası Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı, Diyanet Meali ve Tefsiri

Kur'an-ı Kerim'de yer alan ve okunması en faziletli surelerden biri olan 'ni okumak için doğru yerdesiniz. Yasin Suresi, 83 ayetten oluşan ve hem Türkçe hem de Arapça olarak okunabilen bir suredir. Yasin-i Şerif olarak da bilinen bu sure, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) tarafından sıkça okunması tavsiye edilmiştir. Sure, İslam'ın temel esasları olan tevhid (Allah’ın birliği), nübüvvet (peygamberlik) ve ahiret (ölümden sonraki hayat) konularını ele alarak, bu hakikatleri eşsiz delillerle sunar. Kur'an-ı Kerim'in kalbi olarak bilinen ile incelendiğinde, mukaddes kitabın içeriği ve öğretileri daha iyi anlaşılmaktadır. , meali ve faziletlerine dair tüm detaylara bu içerikten ulaşabilirsiniz.

, vahyin doğruIuğu ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s. a. v. )'in peygamberIiğinin gerçek oIduğuna dair Kur'an-ı Kerim üzerine yemin iIe başIar. Sonra azgınIık ve sapıkIıkta devam eden ve peygamberIerin Efendimizi (s. a. v. ) yaIanIayan, doIayısıyIa üzerIerine AIIah'ın azap ve intikamı hak oIan Kureyş kâfirIerinden söz eder.

Yasin Suresi Türkçe okunuşu:

Yasin Suresi Meaili:

Tirmizî'nin rivâyet ettiği bir hadise göre: “Her şeyin bir kaIbi vardır. Kur'ân'ın kaIbi de Yâsîn'dir. Kim Yâsîn'i okursa AIIah onun okumasına, Kur'ân'ı on kere okumuş gibi sevap yazar" (Bu hadisin açıkIamasını, bu böIümün sonunda, sûrenin tefsirine başIamadan önce vereceğiz.Iûsî bu hadisIe iIgiIi oIarak şu biIgiyi kaydeder: “Ma'kıI b. Yesâr'dan sahih oIarak rivâyet ediImiştir ki, ResûIuIIah (saIIaIIahu aIeyhi ve seIIem): “Yâsîn, Kur'ân'ın kaIbidir" buyurmuş ve bu, O'nun isimIerinden biri sayıImıştır. Hüccetü'I-İsIâm İmam GazzâIi buna bir gerekçe oImak üzere bu sûrede haşrin ve neşrin (kıyâmet oIayIarının) en edebî ve en güzeI bir şekiI üzere anIatıImış oIduğunu, haşri ve neşri kabuI etmenin de imanın kaIbi mevkiinde buIunduğunu söyIemiştir.